Sunkissed | Sallandse Heuvelrug Sunkissed

Gek is het eigenlijk, dat ik mezelf iedere keer weer verbaas over de schoonheid van Nederland. Daardoor lijkt het haast wel alsof Nederland niet mooi kán zijn en dat is van de gekke natuurlijk. Neem nou de Sallandse Heuvelrug in Overijssel bijvoorbeeld. Tot pas geleden was dit natuurgebied voor mij compleet onbekend terrein. Ja, de naam zei mij wel iets, maar ik was er nog nooit geweest.

Gelukkig kwam daar onlangs verandering in want kijk eens hoe mooi de Sallandse Heuvelrug is! Dit soort natuurgebieden zijn een verademing voor een stadsmens als ik, want hoewel ik echt een stadsmeisje ik hart en nieren ben, gaat er niks boven af en toe te ontsnappen naar een mooi, rustig stuk natuur. Heidevelden, bossen, loslopende buffels, zandvlaktes en mooie heuvels maken dit een plaatje om door heen te wandelen. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is dan ook echt een natuurgebied waar wandelaars en fietsers – en dan vooral mountainbikers – hun hart kunnen ophalen.

Het park beslaat ongeveer 35 km². Eind augustus / begin september wordt ‘De Paarse Loper’ uitgerold – dan staat het hele park vol met heide in bloei. Lavendelvelden in de Provence move over!

How to get there?

Grof gezegd ligt de Sallandse Heuvelrug tussen de dorpjes Hellendoorn en Holten in de provincie Overijssel en er zijn meerdere ingangen van het park. Vanuit de naast gelegen dorpjes als Nijverdal, Haarle en Ligtenberg zit je zo in het Nationaal Park. Met de auto vanuit de rest van het land zijn de N35, de N332 en de N350 nabij gelegen wegen. In een wat groter perspectief ligt de Sallandse Heuvelrug tussen Deventer en Almelo.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Heel herkenbaar, ik verbaas me ook nog altijd over het moois in ons kleine landje haha. Goede tip over de heide die in bloei staat, ik vroeg me al af wanneer het weer paars kleurt! Nu moet ik zeker een keer naar dit gebied (:
    Rebecca onlangs geplaatst…Wanderlust: Boedapest #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close