Sunkissed: Roosevelt Lake District, Arizona Sunkissed

Elke vrijdag neem ik je in ‘Sunkissed’ mee naar een bijzondere bestemming aan de hand van een foto waarin de zon een belangrijke rol speelt. Tijdens de Amerika week blijven we lekker in deze sferen en is het vandaag de beurt aan de Roosevelt Lake District in Arizona. Wie aan Arizona denkt, denkt waarschijnlijk gelijk “Grand Canyon”. Maar gelukkig, er is meer. Het Roosevelt Lake District ligt weliswaar in ‘de buurt’ maar heeft zo haar eigen schoonheid.

Begin 20e eeuw werd de Salt River in Arizona afgesloten door de Roosevelt Dam en hiermee ontstond ook de Roosevelt Lake. Toen was dit hét grootste mens-gemaakte meer ter wereld. Dit mooie meer is gelegen op ‘Apache’ grond, en dus van de Apache Indianen. Tijdens mijn roadtrip door o.a. Oregon, Californië, Arizona en Nevada, gingen wij op bezoek bij familie van The Cochells, die vlak bij Roosevelt Lake wonen. Een perfect uitstapje dus en zo veel unieker dan het oh-zo-toeristische Grand Canyon.

The Apache hebben duidelijk hun sporen in dit gebied achter gelaten, er zijn nog veel ruïnes van hun huizen te vinden. As a matter of fact… deze foto is genomen vanaf de heuvel waarop de Apache hun kamp hadden opgezet. En my goddd  wat een uitzicht dames en heren, kijk nou!

En wat een heerlijk weer is het in Arizona! Ik was er in April 2008, met Pasen wel te verstaan. Het was heerlijk warm, hoog in de 30 graden. Waar dat in Nederland al snel plakkerig en benauwd wordt, zijn deze temperaturen in Arizona heerlijk. De lucht is er zo droog dat je daar weinig last van hebt. April is trouwens een ideale reis periode want ga je in het Nederlandse hoogseizoen, dan is het hier bloedje heet. As we speak is het het 29 graden, heerlijk toch! Arizona en The Roosevelt Lake District zijn met recht ‘Sunkissed’ en verdienen een overweging voor een eventuele volgende trip naar Amerika.

Zo kom je er:
Vanaf de hoofdstad Phoenix is het ongeveer 170 kilometer (een kleine 2 uur) rijden via HWY 188 of HWY 60 richting ‘Globe’. (Hoe bedoel je coole naam voor een dorpje!)

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Oeeh nice. De States hebben zo veel mooie plekjes!
    Michelle @ the World is a Book onlangs geplaatst…Haal de wereld in huis: 5x wereldkaartenMy Profile

  2. Zeker weten! Nu ben ik ook super benieuwd naar de oostkant, want behalve mijn snelle intro in NY, heb ik daar nog niks van gezien.

  3. Ziet er prachtig uit! Mijn lief wil heeeel graag terug naar Amerika en nog veel meer zien van dat geweldige land. Ik voel er steeds meer voor ;-) Vooral in het oosten nog weinig gezien, alleen NY en Florida, dus nog een hoop te ontdekken!
    Marcella onlangs geplaatst…Favoriete blogs #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close