Sunkissed | reflectie in Washington Sunkissed

Ik kan het mij haast niet voorstellen maar het is alweer bijna drie jaar geleden dat door Washington liep. In de zomer van 2014 maakte ik een rondreis door Amerika en besloot daarbij ook de Amerikaanse hoofdstad aan te doen. Gebouwen vol pracht, praal en allure, een stad waar de korte geschiedenis van Amerika als een nevel in de lucht hangt en waar de machtigste persoon op aarde het verschil probeert te maken.

Trump vs. Clinton was toen nog iets ondefinieerbaars en het feit dat Donald J. ooit van postcode zou veranderen en zijn intrek zou nemen in het Witte Huis ondenkbaar. Nu is het januari 2017 en is het moment daar dat ‘mijn’ Amerika nooit meer het zelfde zal zijn. Met de woorden van Meryl Streep in mijn achterhoofd bedenk ik mij dat op 20 januari Washington – en daarmee de wereld – zal veranderen.

Ik denk terug aan die warme zomer en aan de reflecties in het water voor het Capitool, na het Witte House het belangrijkste gebouw van Washington. Wat was het heerlijk om daar door die kleine, maar indrukwekkende stad te lopen. Stukje bij beetje meer te leren van de geschiedenis, niet wetende dat vanaf deze week de geschiedenis een nieuw hoofdstuk met een nare bijsmaak zal krijgen.

Houd dat mij tegen om nog eens terug te keren? Absoluut niet! Ik ving laatst op de Vakantiebeurs een gesprek op dat een bestemming zich niet meer wilt richten op Amerikaanse toeristen vanwege de verkiezingen. Belachelijk vind ik dat, net zo als het belachelijk zou zijn om vanwege deze reden niet meer naar Amerika af te reizen.

De wereld is mooi, laten wij het alsjeblieft met elkaar nog een stukje mooier maken door er van te blijven genieten!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Gek hè? Ik ben een jaar na jou in Washington geweest. Ik ben ook in het Witte Huis geweest (de ruimtes die open zijn tijdens de rondleiding dan), die inrichting zal eerdaags misschien ook wel veranderen.
    Shirley onlangs geplaatst…De best gelezen artikelen in 2016My Profile

  2. Ja gek hè, als je ergens bent geweest en het verandert zo. Nog geen maand nadat ik terug was uit Australië, spoelde door een cycloon een dorpje waar ik was helemaal weg. Superraar dat ik één van de laatste bezoekers was die nog foto’s van dat dorp heeft.
    Esther onlangs geplaatst…Een zondag in LuikMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close