Sunkissed | Portland, city of bridges Sunkissed

Aan de Amerikaanse westkust liggen drie staten; Californië, Oregon en Washington State. Met name Californië weten de meeste reizigers te vinden en ook Seattle, de hoofdstad van Washington, wordt druk bezocht, maar veel mensen hebben nog nooit van Oregon gehoord, laatsten dat ze weten waar Portland ligt. Gelukkig weten veel Amerikaanse travel bloggers de staat en stad steeds meer te vinden, waardoor de mooiste foto’s het internet over gaan. Vooral foodies hebben daar hun pijlen op Portland gericht. Nu Nederland nog.

City of bridges

Waar wij in Nederland de bruggen van Rotterdam hebben, staat Portland in Amerika bekend als ‘the city of bridges’. Niet zomaar natuurlijk, want de stad telt maar liefst 8 belangrijke bruggen in het centrum die de Willamette River overgaan. De oudste van het stel is de Hawthorne Bridge wat tevens ook de meest gebruikte brug in de hele staat Oregon is. Hawthorne Bridge werd in 1910 geopend en is daarmee de oudste verticale lift brug van Amerika.

Andere belangrijke bruggen zijn Ross Island Bridge, Marquam Bridge, Morrison Bridge, Burnside Bridge, Steel Bridge, Broadway Bridge en Fremont Bridge. Gezamenlijk domineren zij het straatbeeld van de grootste stad van Oregon. De hoofdstad van de staat is Portland overigens niet, dat is Salem. Al wandelend langs de waterfront van de Willamette River heb je een goed uitzicht op de gigantische bruggen, maar een nog mooier uitzicht heb je, jawel, vanuit het OHSU ziekenhuis!

Portland skyline

De Portland Aerial Tram verbind twee afdelingen van het ziekenhuis die op verschillende niveaus in de stad liggen. De kabelbaan is net buiten het centrum gelegen en brengt je van South Waterfront naar Marquam Hill. Eenmaal boven heb je vanaf het terras van het ziekenhuis een geweldig uit zicht op Portland en haar bruggen. Bovenstaande foto is daar genomen. Naast de bruggen heb je vanaf hier ook zicht op Mt. Hood en Mt. St. Helens en de ongelofelijke groene omgeving. De kabelbaan is bedoeld voor het vervoer van patiënten en ziekenhuispersoneel, maar ook toeristen kunnen er gebruik van maken. Een retourtje kost $4,35 p.p. en een ritje naar boven kost je 5 minuten.

How to get there?

Portland ligt zogezegd in Oregon aan de westkust van Amerika. Directe vluchten van KLM en Delta zorgen er voor dat je in ongeveer 10,5 uur van Amsterdam naar Portland vliegt. Aan het einde van die vlucht heb je ruim 8.000 kilometer gevlogen! Vanaf het vliegveld PDX ben je zo in de binnenstad. Pak daarvoor bijvoorbeeld de rode lijn van de MAX – een lichtrail die je voor $2,50 in 40 minuten naar hartje downtown brengt.

Wil je Portland aandoen tijdens een roadtrip? Volg dan de beroemde Highway 1 vanuit Californië naar de Highway 101 voor een spectaculaire kustroute. Afstand San Francisco – Portland: 1.022 km. Kom je vanuit Washington, neem dan de I-5 South. Afstand Seattle – Portland: 278 km.

Sunkissed

Om Sunkissed te zijn dient de bijbehorende foto zonnig te zijn en zonnig was het afgelopen zomer zeker in Portland! In september, toen ik er was, liep de temperatuur op tot zo’n 30 graden. Heerlijk met briesje. Het aantal zonuren dat de stad per jaar haalt: 2.403.

Zeg eens eerlijk, had jij wel eens van Portland gehoord?

Happy travels, xoxo

Lees ook: Sunkissed | Depoe Bay, OR
                   Rooftop bar 230 on Fifth – een vakantiegevoel in hartje New York


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk om te lezen! En bedankt voor de tip voor de tram, ziet er inderdaad heel vet en mooi uit! Gaat op de to do :)
    Roëll – We Are Travellers onlangs geplaatst…10x op vakantie naar een tropisch eilandMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close