Sunkissed | onverwacht leuk Bulgarije Sunkissed

Een essentieel onderdeel van de studie ‘International Travel & Tourism Industry’ die ik volgde, is natuurlijk het reizen zelf. Ontdekken hoe de zaken er aan toe gaan op een andere bestemming en kijken wat het te bieden heeft. Tijdens mijn 1e studiejaar werd dat Bulgarije. Om heel eerlijk te zijn had ik vooraf geen hoge dunk van dat land. Ik wist er te weinig over en dacht alleen maar aan woorden ‘grauw’, ‘saai’ en ‘wat valt daar te zien dan?’. Niet echt een houding die je van een toenmalige toerisme-student had verwacht. Gelukkig bleken mijn voordelen hartstikke ongegrond en was Bulgarije een leuke verrassing. En die vooroordelen … die laat ik voortaan achterwege.

Onverwacht leuk Bulgarije

Bulgarije is eigenlijk best een gevarieerde bestemming waar je zowel als wintersporter en als zonaanbidder goed uit de voeten kan. Het landschap is er divers waardoor je een leuke mix van stranden, kliffen, bergen, valleien, velden en de bewoonde wereld tegenkomt. Dankzij het streng communistische verleden, zijn er nog altijd duidelijke sporen van deze tijd terug te zien wat een interessant stukje geschiedenis oplevert.

Maar Bulgarije is meer dan dat. De geschiedenis gaat ver terug in de tijd, naar onder andere de tijd van de Ottomanen (Turken). Van deze periode (1875) zijn er dan ook nog veel overblijfselen, zoals bijvoorbeeld het Shipka-monument ter nagedachtenis aan de heftige strijd. Daarvoor was Bulgarije onderdeel van het Byzantijnse Rijk (Oost-Romeinse Rijk) en ook hiervan zijn duidelijke invloeden terug te zien in bijvoorbeeld kerken en paleizen.

Het leukste aan Bulgarije vond ik de voormalige hoofdstad Veliko Tarnovo met haar middeleeuwse straatjes, leuke restaurantjes en de heuvel van Tsarevets vanaf waar je een mooi uitzicht op zowel de stad als de omliggende vallei hebt. Maar de echte reden waarom de meeste mensen op een vakantie naar Bulgarije zullen gaan, is natuurlijk de kust.

Lees ook: Bulgarije |  de 5 W’s en een H

Tegenwoordig is Sunny Beach de Lloret 2.0 en niet meer weg te denken uit het strandvakantie aanbod van de meeste grote touroperators in Nederland. Gelukkig heeft Bulgarije meer stranden, waar ook de niet party animals een heerlijke vakantie kunnen vieren. Denk aan plaatsen als Albena, Varna, Burgas en Pomorie waarvan de laatstgenoemde is afgebeeld op de foto hierboven.

Welke bestemming heeft jou het meest verrast?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Tristan Says: april 3, 2015 at 2:47 pm

    wanneer gaan we?

  2. Jaaaa, ik wil ook al een tijdje naar Bulgarije. Sandra, van StralendSchrijven, had er pas ook al een leuk stuk over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close