Sunkissed | Olinda, Brazilië Sunkissed

Soms is het even schrikken als ik het watermerk met het juiste jaar op mijn foto’s plaats. Deze foto van het prachtige Braziliaanse dorpje Olinda is namelijk alweer 5 jaar geleden gemaakt! Nog altijd zie ik het voor me hoe we hier met ruim 70 studenten naartoe vlogen op studiereis en hoe we genoten van de gezelligheid, van de muziek en het lekkere eten en natuurlijk van de verse caipirinhas! Vandaag dus weer een wandeling door ‘Memory Lane’, dit keer in Olinda.

O linda!

Zeg nou zelf: is het geen fantastisch uitzicht wat je op de foto ziet? Onderaan de knal groene (palm)bomen, met daar achter die felblauwe zee en de rode dakpannen daken van zowel de huisjes als het koloniale kerkje. De naam ‘Olinda’ past bij deze plek. In het Portugees betekent dit namelijk ‘wat mooi’, de woorden die de kolonist Duarte Coelho uitsprak toen hij voor het eerst voet aan wal zette. Overigens is deze foto ‘non-edited’ op het watermerkje na. What you see is what you get!

Erfgoed

Dankzij haar historische centrum en lange koloniale geschiedenis – waarin de Nederlanders en Fransen ook een aandeel hadden – staat Olinda op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. In 2006 was dit in de deelstaat Pernambuco gelegen stadje de Culturele Hoofdstad van Brazilië.

How to get there?

Dankzij de bevolkingsgroei en de destijdse Nederlandse bemoeienissen is Olinda onderdeel geworden van de metropool Recife. Voor openbaar vervoer en het vliegveld is Recife de verbinding. Wie met de auto op pad gaat kan de BR-101 (Rota del Sol) langs de gehele Oostkust van Brazilië nemen. Vanuit Nederland gaat er geen rechtstreekse vlucht naar Recife, maar met TAP kan men via Lissabon dit vliegveld bereiken. Andere opties zijn de vliegveld van Natal of Fortaleza met ArkeFly en vanaf daar een roadtrip te maken.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Ziet er heel mooi uit! Wat leuk dat je daar met je studie heen mocht :-)
  Joost onlangs geplaatst…De Kings Canyon Australië, prachtig!My Profile

 2. Oh wauw wat mooi! Ik zou graag eens naar Brazilie gaan :) Of uberhaupt naar zuid-amerika, haha.
  Mandy onlangs geplaatst…Win een tas van Friis & Company!My Profile

 3. Jaaaaren geleden zagen wij een toffe trip naar Brazilië, maar we switchten toen naar Amerika. Ik hoop dat we alsnog in Brazilië komen, want het lijkt me een onwijs mooi land! Voor jou na 5 jaar tijd om eens terug te gaan?
  Marcella onlangs geplaatst…Plog: een weekend TexelMy Profile

 4. Het mag dan een tijdje geleden zijn je verhaal klinkt nog steeds goed net als de foto!
  Tikva onlangs geplaatst…Week 3: Panama reisverslagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close