Sunkissed: Nieuw Zeeland Sunkissed

Ik herinner mijn reis naar Nieuw Zeeland nog als de dag van gisteren. Normaal gesproken heb ik alle namen van alle plekken waar ik geweest ben ook op een rijtje. Niet voor niets noemen sommige vriendinnen mij de wandelende encyclopedie en ben ik vaak hun vraagbaak. Bij Nieuw Zeeland moet ik het helaas vaak af laten weten. Ik was te druk met om te heen kijken en genieten.

Genieten van Nieuw Zeeland

Ook al hadden Tris en ik maar een goeie 2 weken de tijd om dit afgelegen land te bezoeken, genieten deden we volop en we zagen dan ook veel van het uitgestrekte land. Een reis die begon op het Noorder Eiland werd na een paar dagen al voortgezet op het Zuider Eiland na één van de mooiste overtochten die ik ooit gemaakt heb: De Cook Strait Crossing.

Het Zuider Eiland bleek wat mij betreft een sprookje. Zo één waarbij je ogen groot worden en je met je voorhoofd tegen de autoramen geplakt zit. ‘Kijk Tris, dat meer! Die kleur! Wow zo blauw!’, ‘Oh my check die bergtoppen!’ en ‘Oh jee one lane bridge’ zijn uitspraken die minstens een paar keer per dag uit mijn mond kwamen. Ik ben dan een citygirl in hart en nieren en maak je mij met weinig gelukkiger dan te mogen struinen langs de drukke Southbank van Londen, de bergen en meren van Nieuw Zeeland kregen mij toch even stil.

Nieuw Zeeland - It's Travel O'Clock

Het land van de lange witte wolk

Nieuw Zeeland is natuurlijk een westers land, maar het zijn de Maori die als de ‘echte’ Nieuw Zeelanders worden gezien. Een Polynesisch volk compleet met eigen taal en een indrukwekkende levenswijze. Het zijn de Maori die het land hun oorspronkelijke naam gaven: Aotearoa. De precieze vertaling laat wat te raden over, maar wij kennen het als ‘het land van de lange witte wolk’. Een blik op de foto en je weet meteen dat de Maori spot on waren. Het zijn juist die wolken die het land in combinatie met de bergen en meren zo bijzonder maken. Nieuw Zeeland heeft mijn hart veroverd en ooit hoop ik nog eens terug te mogen maar dan minstens 2x zo lang!

How to get there?

Tja… dat is even een dingetje! Nieuw Zeeland is namelijk het land dat het verst van Nederland vandaan ligt. Hoe hebben ze het kunnen bedenken! Ik zal het eeuwig zonde vinden dat het zo ver weg licht, maar met een goed spaarplan ligt ook Nieuw Zeeland binnen handbereik. Directe vluchten zijn er vanwege de afstand natuurlijk niet, maar met een tussenstop in Azië, Australië of Amerika is ook Nieuw Zeeland te bereiken. Vluchttijd? Trek er minstens een dag voor uit! De afstand tussen Auckland – de grootste stad, gelegen op het Noorder Eiland – en Sydney, Australië is ongeveer 3 uur, naar Los Angeles, Amerika is dit ongeveer 12 uur. Air New Zealand is de national carrier maar ook andere grote jongens als KLM, Emirates, Cathay Pacific en Qantas vliegen op Nieuw Zeeland.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Ik hou zo van Nieuw Zeeland! Jammer dat het inderdaad zo ontzettend ver weg ligt.
  LNNK onlangs geplaatst…Foodie: chocolat heavenMy Profile

 2. Jaaaaaa, Nieuw-Zeeland! Was zo fijn daar! Ik kan het me soms bijna niet meer voorstellen dat we er waren, de foto’s zijn zo bizar prachtig! En ja, het is onwijs ver weg. Alle andere vluchten zullen voortaan meevallen, haha! Ik blijf lekker nagenieten en een hoop schrijven over onze avonturen. Zo fijn!!
  Marcella onlangs geplaatst…Al die plastic zakjesMy Profile

 3. Ik heb met interesse je travelblog gelezen over je tripje Nieuw Zeeland met een spaceship campervan. Ik ga met mijn vriendin in oktober een maandje rondtrekken door Nieuw Zeeland :) Lucky me! We hebben ook een spaceship gehuurd voor 25 dagen. Nu is mijn vraag, valt het van temperatuur mee om ‘s nachts te slapen in zo een campervan of zou je toch een heel warme slaapzak adviseren en eventueel een verwarming? In oktober schijnt het weer zeer wisselvallig te zijn en het is voor ons moeilijk inschatten hoe we ons er het best op voorbereiden.
  Hopelijk hebben we ook een reuze tijd zoals jij daar! :)

  groetjes peter

  • Hoi Peter, wat leuk dat je zelf ook met een Spaceship door Nieuw Zeeland gaat reizen! Ik ben stiekem een beetje jaloers want het is alweer zo lang geleden dat ik het deed. Ik reisde zelf in augustus toen het dus in Nieuw Zeeland hartje winter was. Ja, dat was wel koud met ‘s nachts een nacht zelfs een ijspegel binnenin de auto! Gelukkig kregen we winterproof slaapzakken mee en was het prima te doen. In oktober is de temperatuur wel een stukje aangenamer, dan is het daar lente. Mocht je nog meer vragen hebben, stuur me gerust een berichtje! Have fun met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close