Sunkissed | mix van oud en modern in Den Haag Sunkissed

Mijn eigen stad Den Haag is er een van contrasten en dat is juist wat de stad zo leuk maakt. Enerzijds is daar ADO Den Haag – het volkse voetbal cluppie, en anderzijds is daar Premier Rutte die vanuit het statige Torrentje ons land bestuurt. Het is de stad van ‘kijk mij eens’ en de stad van ‘doe maar lekker normaal’, van cult iconen Haagse Harry en Barbie, maar ook van gerenommeerde namen als Louis Couperus en The Golden Earring. Den Haag is dus lekker gevarieerd, maar wat het vooral zo leuk maakt, is dat de stad een heerlijke mix is van oud en modern.

Het Plein

Als er een plek in Den Haag bekendheid tot heinde en verre geniet, dan is het wel Het Plein – al is het alleen maar omdat iedereen ‘Oh oh Den Haag’ mee kan lallen in de kroeg. Het Plein is waar ik jaren geleden voor het eerst kennismaakte met de ‘grote’ stad toen ik nog in Zoetermeer woonde en nog altijd kom ik hier graag om een lekker glas koude Pinot Grigio te nuttigen bij het haardvuur van Barlow.

Wat Het Plein echter bijzonder maakt, is dat de mix tussen oud en modern nergens zo zichtbaar is als hier. Al in 1632 werd dit plein aangelegd naar het beroemde evenbeeld van Place des Vosges in Parijs. Met het Binnenhof, het Mauritshuis en Sociëteit de Witte als omliggende statige panden en het grote standbeeld van Willem van Oranje is Het Plein echt een stralend middelpunt van Den Haag.

Skyline

Sinds die tijd is er een hoop veranderd en heeft Den Haag een flinke groei en ontwikkeling gemaakt. Het resultaat daarvan is een moderne skyline bestaande uit ministeries. Het meest iconische gebouw is het Ministerie van Onderwijs dat ook wel bekend staat als ‘de vulpen’ – links op de foto.

Horeca

Wat Het Plein vooral zo leuk maakt is zijn de horecazaken die aan twee zijdes van Het Plein gevestigd zijn. Op de donderdagavond zijn het vooral politici die hier een borrel komen doen, in de weekenden komen de toeristen hier de stad onveilig maken. De rest van de week is Het Plein het domein van de locals.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk! Een tripje naar Den Haag staat eind deze maand op mijn planning! Welliswaar maar een dagje.. maar toch :p
    Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…4 x doen in FlorenceMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close