Sunkissed | Maleisisch Borneo Sunkissed

Het weer in Nederland is op z’n zachts gezegd stormachtig en alles behalve zonnig op dit moment. Een mooi moment om weer eens een Sunkissed met jullie te delen. Dit keer een zonnige foto uit Maleisisch Borneo waar ik in 2013 een mooie reis maakte en genoot van een grote hoeveelheid zonuren. Mooi weer mensen, that’s your place to be!

Het eiland Borneo ligt in de Zuid Chinese Zee en is gesplitst over drie landen: Brunei, Indonesië en Maleisië. Dat laatste deel bezocht ik. Vanuit de kuststad Kota Kinabalu maakte ik een taxirit naar Sandakan in het uiterste noorden van het eiland, het uitgangspunt om de jungle te verkennen. De rit er naartoe duurde ongeveer 7 uur en bracht ons langs Mount Kota Kinabalu, kleine dorpjes en uiteindelijk de noordkust.

Om de ongerepte natuur van de jungle op Borneo te ontdekken, maakte ik een 3-daagse tocht landinwaarts waar ik o.a. overnachtte in de Bilit Adventure Lodge dat direct aan de Kinabatagan Rivier is gelegen. Met de boot trokken wij de rivier over op zoek naar wildlife en dan natuurlijk vooral orang-oetans! Nu is het zo dat deze dieren verlegen en mensenschuw zijn en daardoor zelden te spotten zijn. Met dank aan onze gids slaagden wij hier wonder boven wonder wel in en wow! Wat is het bijzonder om deze met uitsterven bedreigde dieren frank en vrij rond te zien springen. Check de It’s Travel O’Clock Facebook pagina voor een fotoreportage.

Borneo is zonder twijfel het hoogtepunt van een reis naar Maleisië!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close