Sunkissed: Les Deux Alpes Sunkissed

Zo eens in de zoveel tijd is het gewoon een must. Tijd door brengen op de latten en in de bergen. Waar heb ik het dan over? Wintersport natuurlijk! Al sinds een klein hummeltje van 2 jaar ga ik regelmatig op wintersport. Het begon ooit met de kinderweide in Kaprun (Oostenrijk) en die hobby bracht me behalve Oostenrijk ook al in Frankrijk, Tjechië en Amerika en ieder gebied heeft zo zijn eigen charme. Dit keer in de spotlights: Les Deux Alpes, Frankrijk.

Les Deux Alpes

Voor de Sunkissed van deze week dook ik in mijn foto archief en vond dit zonnige plaatje van mijn laatste ski vakantie in het Franse Les Deux Alpes. Bij menig wintersporter is dit een bekend dorp en daarom ook populair onder de Nederlanders. Het is een skigebied met een grote variatie aan hoogte en sneeuwzekere gletsjers. Een dorp waarbij de après ski hoogtij viert, er ‘s avonds genoten wordt van de ‘aromatische’ raclette, en waar de bergtoppen je om de oren vliegen. Een gebied dat geschikt is voor zowel de beginnende wintersporter (lees: gratis(!) groene piste inclusief pannenkoekenlift) en voor de alpinist die wel van een uitdaging houdt is het het indrukwekkende fun park met Olympische halfpipe!

Dome de la Lauze gletsjer

Boven in de bergen van Les Deux Alpes torent de Dome de la Lauze gletsjer, iets waar ze in het dorp met recht trots op zijn. Dankzij deze gletsjer, gelegen op 3600 meter,  kun je hier bijna jaar-rond genieten van sneeuw op de pistes. Boven aan moet je wel even een moment van bezinning nemen, neerploffen in de sneeuw en genieten van het prachtige uitzicht over de vallei.

Party like it’s hot

Wie wintersport zegt, zegt après ski. De twee zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden en in Les Deux Alpes begrijpen ze dit maar al te goed. Zelf genoot ik van een cocktail in ‘Smokey Joe’s’ waar de Apple Martini’s verrukkelijk zijn, dook ik café De Prins in voor een dansje en ook de Grotte du Yeti is de place to be in L2A.

Overnachten zonder gehannes

Bij een wintersport vakantie vindt ik de locatie van mijn accommodatie erg belangrijk. Niks is vervelender dan eerst met je gear met die propvolle skibussen naar de liften gebracht te worden. In Les Deux Alpes raad ik je daarom aan om te overnachten in Hotel ‘Le Sherpa’. Dit hotel wordt gerund door de Nederlandse eigenaar Paul en heeft een ideale ligging in het dorp en vlakbij de skiliften. Geen gehannes dus.

Hotel ‘Le Sherpa’
Adres: 80 Avenue de la Muzelle, Les Deux Alpes
Website: Hotel Le Sherpa


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close