Sunkissed | Laguna 69 in Peru Sunkissed

Een reis naar Peru is een bijzondere ervaring, een die je niet zomaar loslaat. Toen ik in 2010 een studiereis naar dit Zuid Amerikaanse land maakte, was ik dan ook diep onder de indruk. Zowel van de vriendelijke mensen als de enorm indrukwekkende natuur. Je reist hier door het Andesgebergte, een van de hoogste bergmassieven ter wereld, wat een fenomenaal landschap betekent.

Lees ook: Peru: de 5 W’s en een H

Tijdens die reis overnachtten we ook twee keer bij een lokale gemeenschap. Eerder schreef ik hier al een uitgebreid verhaal over en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Ook in Humacchuco verbleven we bij een lokale gemeenschap en proefden van het echte Peruaanse leven.

Lees ook: Community-based tourism in Peru, hoe zit dat?

In de achtertuin van deze gemeenschap ligt het Parque Nacional de Huascaran, een van de mooiste parken van het land. Onder begeleiding van onze gastheren trokken we te voet of te paard door het park op weg naar de top, op weg naar Laguna 69. De paadjes waren stijl en smal, maar de twee bergpaardjes die wij ter ondersteuning bij ons hadden, liepen er alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Stijle afgronden en scherpe rotsen, het maakte de beestjes allemaal niks uit. Ik besloot om op de rug van een van de paardjes te klimmen en naar het meer te rijden in plaats van hiken. Paardrijden is – na varen – voor mij een van de ultieme vormen om je vrij te voelen en op zo’n plek als daar is het al helemaal magistraal.

Na een paar uur stevig door klauteren bereikten we eindelijk de top en wow wat een uitzicht! Dit felblauwe water en een ontelbare hoeveelheid watervallen die langs de grijze bergen naar beneden stroomden is onbetaalbaar!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Peru staat inderdaad nog hoog op het lijstje <3 Ik las op Facebook dat je trouwens veel foto's bent kwijt geraakt, dat is zo zuur…. Gelukkig heb je er nog een paar weten te redden!
    Jessica onlangs geplaatst…Reisspullen waar iedere backpacker blij van wordtMy Profile

  2. Mooie foto zeg! En Peru is ook echt een bestemming waar ik eens naartoe zou willen!
    Stephanie onlangs geplaatst…Review | Hotel De Vier Heemskinderen (IJzendijke)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close