Sunkissed | hiken in Yosemite National Park Destinations / Sunkissed

Bij het plannen van een reis naar Amerika ontkom je haast niet aan een wensenlijstje van must visits. Met 50 staten is het simpelweg onmogelijk om alles in een keer te doen en dat moet je ook helemaal niet willen. Toen Tris en ik begonnen aan het plannen van onze reis was het eerste wat wij deden dan ook het stellen van prioriteiten. Die van vriendlief: dat was hiken in Yosemite.

In de voetsporen van twee legendarische natuurhelden

Yosemite, het is zo’n beetje het summum voor hikers en natuurliefhebbers. Legendarische natuurberschermer en schrijver John Muir en de al even legendarische landschapsfotograaf Ansel Adams wisten het al: Yosemite is de top! Geïnspireerd door de natuur verloren deze mannen hun hart aan een van Amerika’s oudste National Parks, dat in 1984 ook een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst verwierf.

Afgelopen zomer traden wij in de voetsporen van deze legendes en maakten onze eigen verkenningstocht door Yosemite. Vanuit onze fantastische B&B in Mariposa reden we in zo’n 40 minuten naar het park waar we als eerste kennismaakten met de Giant Seqoia, na de Redwoods de grootste bomen ter wereld. Pretty impressing! Het echte snoepje uit de trommel hadden we te pakken toen we naar de Glacier Point Look-out reden. Voor ons dook de almachtige Half Dome op, een bijna 1,500 meter hoge granietrots. WOW! Het uitzicht dat je hier hebt was zo geweldig, dat we de hordes toeristen om ons heen maar voor lief namen. Wij waren ten slotte twee van hen.

Sunkissed | hiken in Yosemite

Naast dat je door Yosemite prima kunt toeren met je dikke huurauto, kom je hier echt om te hiken. Van een klein ommetje van een half uurtje tot meerdaagse hikes voor de echte kuitenbijters. Vanuit de Valley – zie foto – lopen verschillende trails door het park die langs tal van schatten voeren. Ben je een beetje een wandelaar en kan je best tegen een klimmetje? Pak dan de Nevada Trail naar de top van de Nevada Falls voor een giga-fantastisch uitzicht. Let wel op: wij waren hier eind augustus 2014 toen Californië te maken had met een vreselijke droogte waardoor er nauwelijks iets van de waterval – of welk ander water dan ook in Yosemite – over was. Wil je echt de watervallen in al hun spektakel aanschouwen, kies dan om in het voorjaar naar Yosemite te gaan.

How to get there?

Net als de vorige Sunkissed over Death Valley, is ook Yosemite een echte roadtrip bestemming. Vanaf San Francisco is het zo’n 4 uur (275 km) rijden naar Yosemite en vanaf Los Angeles doe je een kleine 5 uur over een afstand van 450 km. Ook al staat Yosemite goed aangegeven, het kan geen kwaad om op pad te gaan met een navigatie aan boord. Check de website voor meer info.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Ben daar in 2006 geweest, zó adembenemend mooi <3!
  Debby onlangs geplaatst…A tulip’s delicacyMy Profile

 2. Toch wel erg prachtig!

 3. Jaaaa, Yosemite is leu-heuk! Ik sliep in the Yosemite bug, net buiten het park. Een van de leukste plekken waar ik ooit heb gelogeerd en het lekkerst heb gegeten in héél de US!

 4. Hier wil ik heel graag nog eens naartoe, lijkt me fantastisch!
  Eva – eighty7 onlangs geplaatst…TRAVEL / Portugal: route, tips & adresjesMy Profile

 5. Oh geweldig! Dit zou ook echt op onze must do en see list staan! Er staat alleen 1 foutje in je tekst waar ik wel nieuwsgierig naar ben. Vanaf waar doe je er een kleine 5 uur over?
  Nicetobeout onlangs geplaatst…♥ Things I love ThursdayMy Profile

 6. Ik ben ook op Half Dome geweest, echt heel gaaf. Verder te weinig gezien in Yosemite gezien, dus als ik nog eens terug kom… ;-)
  Marcella onlangs geplaatst…Plog: verhuizen naar GroningenMy Profile

 7. Ik had ook zo graag door Yosemite willen hiken en dat lag ook helemaal in de planning, alleen presteerde ik het om na aankomst in ons appartementje aan de rand van het park, mijn teen zo hard te stoten tegen de muur dat ik de dagen erop geen schoenen meer aankon en alleen met slippertjes een beetje kon rondstrompelen. Yosemite hebben wij dus voornamelijk per auto moeten doen. En alsnog was ik onder de indruk maar had het graag beter gezien!
  Simone | Paper Travels onlangs geplaatst…Ik ga op wandelvakantie en ik neem mee….My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close