Sunkissed | la dolce vita in het Italiaanse Val di Fassa Sunkissed

Nog vol van mijn ervaringen van afgelopen week begin ik met het schrijven van deze blogpost. Ik ben amper weer met beide benen in Nederland of ik verlang al weer naar de knisperende sneeuw van de pistes in Val di Fassa. Hoewel ik als klein meisje al de latten onder bond en in verschillende landen de pistes afgleed, bracht de wintersportvakantie mij nog nooit naar Italië. Een gemis zo bleek, want skiën in dit gebied was een ervaring om nooit te vergeten.

La dolce vita op de pistes

Bij wintersport denk ik standaard aan Frankrijk en Oostenrijk, nou vooruit ook aan Tsjechië en Zwitserland, maar eigenlijk vrijwel nooit aan Italië. Dat land associeerde ik toch altijd met la dolce vita maar dan met hele warme omstandigheden. Dat la dolce vita ook perfect op gaat in de sneeuw bleek wel toen ik in Canazei de lift naar pistes van het skigebied Val di Fassa pakte, onderdeel van Dolomiti Superski.

In totaal maken 12 valleien met gezamenlijk 1200 km aan aaneengesloten pistes en 450 liften deel uit van de Dolomiti Superski. Val di Fassa is daar een van en heeft 230 km aan pistes, 7 skigebieden, een funpark en 3 skitours waaronder de beroemde Sellaronda van 40 kilometer rondom het Sella Massief.

Meer informatie over Val Fassa is te vinden op www.fassa.com.

Panorama skiën

Skiën in Val di Fassa staat garant voor non-stop panorama skiën. Het maakt niet uit welke piste of lift je pakt, overal wordt je getrakteerd op geweldige vergezichten en bergdecors. Doordat de Dolomieten een relatief jong gebergte is, zijn de rotsen puntig en stijl, nog niet versleten door de tand des tijds. De website van het verkeersbureau van de Dolomiti Superski omschrijft Val di Fassa als ‘a Fairytale world’ en ik kan niet anders dan dat te beamen. Nog nooit was ik zo onder de indruk van de bergen om mij heen als hier.

Meer over skiën in Val di Fassa lees je volgende week in een Val di Fassa diaries.

How to get there?

De Dolomieten liggen in het hoge Noorden van Italië en hoewel er in de regio een aantal vliegvelden zijn, kun je net als bij veel andere skigebieden het beste met de auto gaan. Vanaf Den Haag is het ongeveer 1.090 kilometer naar Canazei en daar doe je zo’n 11,5 uur over. Ga je toch liever vliegen, dan heb je keuze uit de vliegvelden van Innsbruck, Bergamo en Venetië die allen op minimaal 2,5 uur rijden liggen.

Happy travels, xoxo

Lees ook


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. De Dolomieten zijn echt fantastisch. Ik ben er in de zomer geweest… maar weet van verhalen dat de wintersport er inderdaad ook fantastisch is. Niets liever dan dat ook eens uitproberen. Ben benieuwd naar jullie verdere ervaringen in het gebied!

  2. Ik ben nooit echt een grote liefhebber geweest van de wintersport, maar het klinkt als een heerlijke vakantie!
    Arlette onlangs geplaatst…The Dominican – The heart of central BrusselsMy Profile

  3. Vette foto, en ja gek he dat ‘we’ daar nooit zijn geweest. Het gebied is prachtig, zo fotogeniek. En dan die brede pistes <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close