Sunkissed | herinneringen aan die ene vakantie Sunkissed

De druilerige dagen van de aflopen tijd zorgden er meer dan eens voor dat ik in gedachten afdwaalde naar toen, naar die goeie ouwe tijd. In gedachten liep je daar naast me, lekker te brabbelen en de grappenmaker uit te hangen. Je vond het zo stoer dat je met papa en jouw mama, maar ook je grote broer en mij – je grote zus – op vakantie was.

Pas 3 jaar was je en met jouw vrolijke blauwe kijkers maakte je iedereen blij. Het was de allereerste vakantie voor jou in het buitenland en voor het eerst moest je zo lang in de auto zitten. Gelukkig met een goede reden, want we gingen naar het Garda Meer in Italië en dat vond je prachtig.

Ik ook. Het was heerlijk om samen met jou daar voor het eerst op vakantie te zijn, om al die mooie dingen om ons heen te zien, om te snoepen van veel te veel lekkere ijsjes en natuurlijk het spelen in het water. We hadden de grootste lol op de camping, aan het meer, in de straten van Venetië en in het zwembad.

Het was die zomer bloedheet, wel 40 graden. We hadden er allemaal een beetje last van en dus gingen we lekker vaak zwemmen en snoepten we nog een extra ijsje weg. Van je grote broer had jij een toffe pet gekregen, je was net een mini-mafioso en paste helemaal daar in Italië.

En oh wat was papa trots op je zoals je daar op zijn nek zat met je blonde haren. We waren in het mooie plaatsje Sirmione en gingen er met de boot heen. Prachtig vond je het om dat water te zien spetteren en ik vond het prachtig om daar zo samen op vakantie te zijn. Die ene vakantie met jou zal ik nooit vergeten Lyndon.

Hoewel je inmiddels geen 3 meer bent en wij elkaar al jaren niet meer kunnen zien, denk ik nog altijd terug aan die ene vakantie. Jouw eerste echte vakantie en onze enige vakantie samen. Hoeveel pijn het ook doet, het is ook fijn om terug te denken aan de mooie tijd die we daar hebben gehad en ben ik blij met de herinneringen aan de ene vakantie.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close