Sunkissed | oog in oog met Half Dome in Yosemite National Park Sunkissed

Een van de mooiste plekken van Amerika is ongetwijfeld het Yosemite National Park in het oosten van Californië. Wanneer je San Francisco via de Bay Bridge verlaat, sta je in slechts 3 uur sturen door de droge binnenlanden in de groene wilde van Yosemite, een van de oudste National Parks van het land. Yosemite is een wonderbaarlijke plek waar de natuur de vrije hand heeft en je bij iedere bocht weer getrakteerd wordt op een ander uitzicht.

 Lees ook: Een niet standaard route voor een rondreis door Amerika

Natuurpracht

Sequoiabossen, watervallen, valleien en granieten rotswanden wisselen elkaar af, maar de absolute ster van Yosemite (vooruit, tezamen met El Capitan) is de Half Dome – een granietkoepel die de natuurlijke skyline domineert en dat hoogstwaarschijnlijk ook het meest iconische beeld is van dit National Park. Met zijn 1444 meter torent de Half Dome dan ook ver boven de vallei uit.

Half Dome

De kans is vrij groot dat je met de auto het park in rijdt. Na een tijdje door de vallei geslingerd te hebben, doemt ie daar ineens op, de Half Dome. Raampje open en hoofd naar buiten en je vergapen aan deze bijzondere natuurverschijning. Die auto parkeer je overigens op 2x rollen afstand van de Half Dome om vervolgens het park verder te voet te gaan verkennen.

Er zijn talloze wandelroutes, variërend van een kort ommetje tot meerdaagse hikes wat Yosemite tot een geweldig park maakt. Wie stevig in de schoenen staat en een flinke klim niet schuwt, kan zich ook wagen aan de hike naar de top van de Half Dome. Een wandelpad van 13,7 kilometer leidt naar de top, maar is met een stijging van 1460 meter een behoorlijke uitdaging. Een voordeel, door de moeilijkheidsgraad is het op dit pad wel lekker rustig. Alpinisten kunnen helemaal losgaan op de klim aan de westkant.

Lees ook: Hiken in Yosemite National Park

How to get there?

Yosemite National Park is echt een geweldig park waar je fantastisch kunt wandelen en ik kan het je dan ook zeker aanraden om een paar dagen in dit park te combineren met een stedentrip in San Francisco of een uitgebreide roadtrip in Californië.

Om er te komen heb je wel echt een auto nodig, Yosemite ligt namelijk zoals een echt natuurgebied betaamt, in the middle of nowhere waar openbaar vervoer schaars is. Vanuit San Francisco is het zoals gezegd 3 uur rijden (265 km), vanuit Las Vegas ongeveer 8,5 uur (735 km) en vanuit Los Angeles 4,5 uur (450 km).

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close