Sunkissed | Glass House Mountains, Australië Sunkissed

Kennen jullie hem nog, Steve Irwin – beter bekend as ‘The Crocodile Hunter’? Het is zo’n beetje de beroemdste Australiër die met zijn iconische enthousiasme de hele wereld kennis bijbracht over het dierenrijk. In september is het alweer 10 jaar geleden dat de presentator overleed, cynisch genoeg door een aanval van een dier.

Steve Irwin en spontane kennismakingen

Nog altijd leeft Steve Irwin voort in de harten van de Australiërs en ook in die van vele toeristen. In de noordelijke staat Queensland heeft de beste man zelfs zijn eigen weg die langs de Australia Zoo in Beerwah gaat en laat die dierentuin nou ook net eigendom zijn van de familie Irwin. Maar er is meer langs de Steve Irwin Way, want even ten zuiden rijzen de toppen van de Glass House Mountains door de wolken. Een mooi, maar relatief onbekend natuurfenomeen in het zo populaire Australië.

Eerlijk is eerlijk, ook ik had nog nooit van de Glass House Mountains gehoord, maar stuitte er spontaan op tijdens een geweldige roadtrip van Sydney naar Cairns die ik met Tristan maakte in 2011. Na wat slingerdeslang rijden over een vrijwel verlaten weg, doemden daar ineens allerlei pieken op in het landschap. Navraag bij een handjevol locals die langs de weg aardbeien verkochten, leerde ons dat je hier prima een bushwalk kon doen om even de benen te strekken.

Ontdekt door Captain James Cook

Ik duik even de geschiedenis in en kom tot de ontdekking dat de Glass House Mountains in mei van 1770 werden ontdekt door Captain James Cook en zijn kornuiten. In zijn logboek noteerde hij de volgende woorden:

“These hills lie but a little way inland, and not far from each other: they are remarkable for the singular form of their elevation, which very much resembles a glass house, and for this reason I called them Glass Houses.”

In feite zijn de Glass House Mountain een verzameling van stijle vulkanische hopen die het het landschap van de Sunshine Coast domineren. Het Glass House Mountains National Park ligt ongeveer 30 kilometer ten Noorden van Brisbane.

Bushwalks

Iedereen die wel van een beetje outdoor activiteiten houdt, kan prima terecht in dit nationale park. Bushwalks variërend van 800 meter (45 minuten) tot hikes van 6 kilometer (3 uur) zijn allemaal mogelijk. Ook bergbeklimmers en abseilers komen hier aan hun trekken, met tal van opties. Langs de routes zijn voldoende picknicktafels en toiletten en op het panorama punt staat naar goed Australisch gebruik een openbare barbecue.

How to get there?

De Glass House Mountains zijn een leuke stop voor een paar uur als onderdeel van een roadtrip langs de Australische Oostkust. Logischer wijs kom je hier dus met de auto. Vanuit Brisbane volg je de M1 en de Steve Irwin Way richting het Noorden (70 kilometer, 55 minuten) en vanuit Noosa Heads volg je dezelfde wegen richting het zuiden (74 kilometer, 55 minuten). De hele route langs de kustlijn van Sydney naar Cairns is grofweg 2.600 kilometer.

Klik hier voor meer informatie over de Glass House Mountains en de Sunshine Coast.

Happy travels, xoxo

Lees ook


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Hé die heb ik zien liggen, inderdaad onderweg naar het noorden langs de kust van Queensland met een veel te strak reisschema, dus daarom alleen maar vanaf een picknickplaats kort bewonderd. Maar man, wat straalde er een mystiek vanaf. Moraal: reis nooit met een doel verder dan een paar uur voor je uit.

  2. Ik was vroeger altijd erg fan van Steve Irwin, hij had wel de echte lifestyle van de natuurliefhebbers. Het is zonde hoe hij aan zijn einde is gekomen en ik vond het echt wel heel jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close