Sunkissed | de Duitse kust Sunkissed

Als je aan een strandbestemming denkt, dan zal ongetwijfeld Duitsland niet als eerste in je op komen en toch heeft dit land een hele fijne kustlijn. Over de gehele breedte van het land – m.u.v. een heel klein stukje dat aan Denemarken grenst – kun je in het noorden van Duitsland aan zee toeven. Grof gezegd ligt op links van Hamburg de Noordzee en op rechts de Oostzee, ook wel Barentszzee genoemd.

Lübeck-Travemünde is zo’n Duitse badplaats waar je lekker aan het strand kunt toeven en de boten over de Oostzee ziet varen. Waar wij Nederlanders dol zijn op ons handdoekje neer te leggen op het sand, hebben onze oosterburen het liefst van die charmante jaren 50 strandzitjes die ook in Lübeck-Travemünde overal op het strand te vinden zijn.

Strand en varen

Het sand is er zacht en fijn, het water heel erg kalm en de gemiddelde bezoeker wel een tikkeltje aan de oude kant. Dat mag echter de pret niet drukken, want zeker voor een strand- en vaarmeisje zoals ik is deze plek een schot in de roos. Het ligt namelijk precies op een kop, waardoor je enerzijds een uitgestrekt zandstrand hebt, en anderzijds om de hoek een gigantische haven waar kleine plezierjachten en mega grote cruiseliners elkaar afwisselen.

Perfect voor zeilers

Voor zeilers is dit dan ook zeker een goeie stop tijdens een vaartocht langs de kustlinie. Aanmeren kan in de passantenhaven, waarna je op slecht een paar minuten lopen alweer kunt neerstrijken op het strand en dat is zeker niet overal het geval want vaak zijn havens en strand wegens het ondiepe water niet een goede combinatie.

Ook als dagbezoeker zonder boot kun je hier in Travemünde makkelijk het water op. Zo kun je bijvoorbeeld een pondje pakken naar de landtong aan de overkant van de haven, of je gaat mee op een tour die je over de rivier de Trave naar het centrum van Hanzestad Lübeck brengt.

How to get there?

Het meest logische antwoord zou in dit verhaal zijn: de boot. Het is dan ook echt een bestemming voor vaarliefhebbers die de Oostzee verkennen. Sterker nog, je kunt hier ook aankomen met de ferries vanuit onder andere Helsinki en Riga. Kom je van land, dan zijn de auto, trein en bus allemaal een optie. Trein en bus zullen je naar het Haubtbahnhof van Lübeck brengen, dat is aangesloten op het ICE netwerk. Met de auto is het zo’n 5,5 uur / 580 kilometer rijden via Bremen en Hamburg.

Zou jij een vakantie aan de Duitse kust overwegen?

Meer informatie op www.luebeck-tourism.de of op www.germany.travel/nl

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close