Sunkissed: Depoe Bay – Oregon, USA Sunkissed

Depoe Bay, Oregon. Wat een geweldige plek! En ook zo onbekend vooral, heerlijk stil maar wel in een mooie omgeving. Er zijn weinig plekken waar ik een mooiere zonsondergang heb gezien, dan hier. Ik maakte kennis met deze Amerikaanse kustplaats, tijdens mijn jaartje als‘exchange student’ bij mijn gastgezin in Oregon.

Amerika is een populaire bestemming onder de Nederlanders, en elk jaar weer trekken er 1000-en richting het Wilde Westen. Op naar het avontuur en National Parks zoals Bryce Canyon, Grand Canyon en Yosemite. Er zijn toch wel een paar favorites en daardoor blijven andere, minder bekende, plekjes vrijwel uit de spotlights.

Oregon is een staat die bij niet veel mensen een belletje doet rinkelen en dat is jammer. Je vind de staat aan de Amerikaanse westkust, gelegen tussen Californië in het zuiden en Washington State in het noorden. Depoe Bay is 1 van de vele plekjes die ik je in deze staat zou kunnen aanraden, en vandaar vandaag ook de aandacht in ‘Sunkissed’.

Depoe Bay ligt op ongeveer een uurtje rijden van de grootste stad van de staat, Portland. Het is een klein kustplaatsje met ‘s werelds kleinste haven maar toch met allure. Er zijn hier zelfs opnames gedaan voor de klassieker ‘One flew over the Cuckoo’s Nest’. Naast de mooie kustlijn en het haventje, heeft Depoe Bay ook een gezellige shopstraat met kleine boetiekjes en is dit DE plek om te gaan ‘whale watchen’. Mocht je ooit naar Depoe Bay, of een ander Amerikaanse kustplaats gaan, vergeet dan vooral niet om ‘salt water taffy’ te kopen! Dit zijn heerlijke snoepjes in allerlei smaken!

Wist je dat: Cape Foulweather in Depoe Bay, de 1e plek was aan de ‘Pacific Coast’ van Noord Amerika, die Captain James Cook ontdekte in 1778?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close