Sunkissed: De ruïnes van Taormina Sunkissed

Na mijn Greek style inspiratie post van gisteren blijf ik vandaag nog even in Griekse sferen. Niet in Griekenland zelf, maar wel in de voormalige Griekse nederzetting Taormina op Sicilië. Dit Italiaanse stadje ligt aan de oostkust van het eiland en lijkt in veel opzichten op een Griekse stad met de ruïne van het amfitheater al theatraal hoogtepunt.

De ruïnes van Taormina

In de Griekse oudheid heette de stad Tauromenion en werd gesticht door schrijvers uit het rijk van Naxos. Zelfs in de huidige tijd is Taormina een geliefde stad onder de creatieve geesten. Zo hebben Goethe, Gustav Klimt, Oscar Wilde, Truman Capote, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Elisabeth Taylor and Woody Allen hier een langere tijd vertoeft om inspiratie op te doen. Die inspiratie kwam hoogstwaarschijnlijk voort uit de mooie uitzichten over de Ionische zee en de overblijfselen van de Griekse gebouwen. 

Het Teatro Greco is de grootste bezienswaardigheid van de stad. Het werd gebouwd in 300 voor Chr. en was oorspronkelijk slechts een klein theater welke tot een extravaganza werd vergroot door de Romeinen. De ruïnes moet je zeker een keer bezocht hebben want naast dat dit gewoon een mooie bezienswaardigheid is heb je hier ook fantastische uitzicht op de rokende vulkaan de Etna en de glinsterende baai van Naxos. Deze foto is daar maar weer het bewijs van.

Met kleine uitzichtpunten zoals het raam in dit overblijfsel van een muur is het Teatro Greco een pracht plek. Taormina is gebouwd op een berg en voelt daardoor keizerlijk aan. De stad wordt omgeven door mooie kleurrijke planten en is vergeven van smalle keien straatjes. Hier vindt je gezellige restaurant tuintjes, kleine winkeltjes en mooie stranden.

Taormina en activiteiten in de omgeving

Daarnaast is Taormina vooral ook een mooie uitvalsbasis voor activiteiten in de regio. In zowel de zomer als winter zijn met name watersporten als duiken, windsurfen en kanoën erg populair. Het mooiste strand is Isolabella maar vergeet ook vooral niet om een excursie naar de Eolische eilanden te maken met mogelijk nog mooiere stranden. Ook de magistrale Etna is met een dagexcursie vanuit Taormina een mooie trip. Vanaf de top van de vulkaan kun je Taormina en de baai zien liggen. Vooral bij zonsondergang wanneer de lichtjes in de stad aangaan en de zon in de zee wegzakt is dit een uitzicht om van weg te dromen.

Iets wat ik zelf niet heb gedaan toen ik op Sicilië was, maar wat zeker de moeite lijkt, is een excursie naar de historische stad Syrcuse. Ook deze stad is een Griekse nederzetting die door de Romeinen verder werd uitgebreid. Syracuse is een havenstad en is gelegen in het zuidoosten van Sicilië. Ten tijde van de Griekse oudheid van Syracuse één van de belangrijkste steden en ging het zelfs qua inwonertal gelijk op met Athene. Met een zelfde stijl als Taormina lijkt me dit voor een vervolg trip zeker de moeite waard.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Sicilië lijkt me machtig mooi! Tof dat al die mensen daar kwamen om inspiratie op te doen. Misschien moet ik ook maar eens gaan ;-)
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Weg in eigen land: jaarclubweekend in Noord-LimburgMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close