Sunkissed: zonsondergang bovenop de Etna Sunkissed

Oh Etna wat was je toch betoverend toen ik je in 2008 mocht bewonderen. Je was enkele maanden ervoor nog uitgebarsten en rood gloeiende lava stroomde nog over je naar beneden. ‘s Avonds was het een prachtig gezicht toen ik in het donker die rooie gloed zag oplichten, maar toen ik je eenmaal van bovenaf mocht bekijken was ik verkocht.

De Etna

De Etna is de grootste nog werkende vulkaan in Europa en is te vinden op het Italiaanse eiland Sicilië. Tijdens mijn vakantie in 2008, besloot ik om een excursie naar de top te maken. Met een touringcar wordt je naar de voet van de vulkaan gebracht waarna je per kabelbaan naar boven gaat. Tijdens de rit omhoog krijg je steeds meer van de omgeving te zien en begint de grond onder je te veranderen. Eenmaal boven werden we met speciale vrachtwagens met rupsbanden naar de top gebracht. Hier lopen geen echte wegen en door de bijzondere substantie van de bodem is dat ook vrijwel onmogelijk.

‘Cause I’m on top of the world

Boven aan de top wordt je verwelkomd door de geur van zwavel, geel poeder, kraters, rook, kou en groepen toeristen. Maar je wordt vooral verwelkomd door het uitzicht! Het is dat Imagine Dragons in 2008 nog niets van de hits waren, maar nu ik er aan terug denk gaat het deuntje van ‘I’m on top of the world’  door mijn gedachten. Vergezichten waar je u tegen zegt, de glimmende golven van de in de verte gelegen zee en de rust die er heerst ondanks de hoeveelheid mensen om je heen. Even alleen met je gedachten. En het uitzicht terwijl de zon achter de berg naar beneden zakt. Wat kamp geluk toch simpel zijn!

Happy travels, xoxo

Elke vrijdag staat er weer een andere bestemming in het zonnetje in ‘Sunkissed’. Bestemmingen die er om bekend zijn en bestemmingen waar je het totaal niet van zou verwachten. Als je op zoek bent naar meer zonnigheid, klik dan hier.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk stuk. Ik ben zelf wel in Sicilië geweest, helaas niet op de Etna maar wat een mooi eiland is het zeg!
    Milene onlangs geplaatst…Illegal in ArgentinaMy Profile

  2. Wat een mooie foto! Klinkt als een prachtige plek.
    Mandy onlangs geplaatst…Pictures: Frisse neusMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close