Sunkissed | Biscarrosse Lac Sunkissed

Het Franse Biscarrosse is onder de Nederlanders een populair vakantieoord. Op mijn 16e ging de familievakantie dan ook hierheen als zomervakantie. Achteraf bleek ook dat vriendlief hier al jaren kwam. Toeval? In ieder geval ging onze eerste vakantie samen ook naar Biscarrosse en maakte ik opnieuw kennis met dit vakantieoord.

Klein Nederland

Ik ben zelf helemaal niet van de massale buitenlandse campings waar Nederlands de voertaal is, maar dit was wel waar wij heen gingen. Eerlijk is eerlijk, veel zin had ik er niet in want een dergelijke vakantie is gewoon niet zo mijn ding. Toch werd ik tijdens deze vakantie verrast door de andere kant van Biscarrosse en dat waren de gezellige avonden vol jam sessies en kampvuren op het strandje van Biscarrosse Lac.

Een plek vol belevenissen

Biscarrosse bestaat namelijk feitelijk uit 2 dorpjes. Een aan het strand en een aan het gelijknamige meer en dat is waar wij heen gingen. Als je de massale camping even vergeet, zie je dat hier meer te beleven valt. Met de catamaran van een vriend zeilden we over het meer, we maakten een uitstapje naar de hoogste duinen van Europa – Dune de Pyla – en boksten op tegen de meters hoge golven van de Atlantische Oceaan. Steevast werd de dag afgesloten met een bacootje op het strand. En zeg nou zelf. Uitzichten als deze doen je toch vergeten dat er verderop Van Dobben kroketjes gefrituurd worden shoarma gebakken wordt?

How to get there?

Biscarrosse is het gemakkelijkst met de auto te bereiken vanwege haar ligging en het niet al te dichte ov-netwerk van de regio. Biscarrosse ligt namelijk op een uurtje rijden van Bordeaux aan de Franse zuidwest kust. Vanuit Den Haag is het zo’n 10,5 uur rijden. Een mooie afstand dus voor een zomervakantie in de Franse zon.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. dat is wel een te doen afstand om te rijden. Jammer dat het klein Nederland is maar toch wel leuk als het toch nog gezellig is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close