Sunkissed | Baker Beach, San Francisco Sunkissed

In Sunkissed licht ik een bestemming uit aan de hand van 1 zonnige foto. Dit keer neem ik je mee naar Baker Beach in San Francisco, een heerlijk strand dat nog behoorlijk onder de radar van toeristen is gebleven. Want hoewel menigeen wel enigszins bekend is met deze Californische schone en weet dat water en de stad hand in hand gaan, weten maar weinig mensen van het bestaan van de stranden af.

Do as the locals do

Baker Beach is zo’n strand dat voor het grootste deel is voorbehouden aan de locals simpelweg omdat het onder toeristen niet bekend is en ook niet gemakkelijk te bereiken is. Toch vind ik dat een stedentrip naar San Francisco niet compleet is zonder op z’n minst een paar uurtjes op het strand geweest te zijn, al is het alleen maar voor dat oh my god uitzicht op de Golden Gate Bridge!

Iconisch uitzicht

Nu staat San Francisco niet bepaald bekend als een heerlijk warm en zonnig oord, in tegenstelling tot haar beroemde zuiderbuur Los Angeles. De stad is regelmatig compleet gehuld in een typische ‘Bay City Fog’ en ook de temperatuur van de Pacifische Oceaan doet je nekharen hier rechtovereind staan. Dat is echter niet altijd het geval, want zoals je ziet kan San Francisco ook zonovergoten en heerlijk warm zijn. Wat is er dan heerlijker dan met een kleedje en een picknickmand op het strand neerstrijken en kijken naar de kinderen die stoer hun vliegers in de wind proberen te sturen, locals die met hun honden langs de waterlijn struinen en die iconische rode brug.

Lees ook: Een niet standaard route voor een rondreis door Amerika
Lees ook: Picture Perfect | Napa Valley

How to get there?

De makkelijkste manier om er te komen is met de auto en er zijn (gratis) parkeerplaatsen genoeg. Het openbaar vervoer is een iets grotere uitdaging, maar met de Muni buslijn 29 kun je uitstappen bij de halte Bowley Street en dan is het nog een klein stukje lopen. Vanuit Downtown kun je op 25th Avenue overstappen op deze bus. Je kunt natuurlijk ook altijd een fiets huren als je de heuvels aandurft ;-).

Op warme en zonnige dagen in het weekend kan het strand wel snel overspoeld worden door San Franciscanen.
Meer info is te vinden op San Francisco Travel.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Het strand ziet er mooi uit. Ik ben nog nooit in Amerika geweest maar ik wil zeker nog eens in San Francisco gaan kijken. Ze zeggen dat het een van de meest liberale gebieden is en het is volgens mij ook niet zo gejaagd als in New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close