Sunkissed: Ameland Sunkissed / Toerist in eigen land

Hoewel er overal op de wereld ontzettend mooie plekjes te vinden zijn, vergeten we vaak dat deze ook in Nederland te vinden zijn. Voor een landje zo klein als dat van ons, hebben we ontzettend veel te bieden. Met name op het gebied van water hebben we aan mooie plekjes geen gebrek. 1 van die mooie plekjes, is Ameland en een bezoekje aan dit eiland past helemaal in de trend van eilandhoppen, waar ik eerder dit jaar in dit artikel al over schreef.

Deze ‘A pocket full of sunshine’ staat in het teken van dit Waddeneiland, het op 2 na grootste eiland van de Nederlandse Wadden. Ameland is een kleinschalig eiland, dat perfect in 1 of 2 dagen te verkennen is. De ideale manier om dat te doen? Huur een fiets!

Zodra je van de ferry afkomt (Holwerd – Nes) kom je gelijk allerlei verhuur bedrijven tegen waar je voor een paar euro een fiets kunt huren voor de rest van de dag. Ameland is een redelijk vlak land, wat er voor zorgt dat het ideaal is om op je gemakje rond te fietsen en het eiland te verkennen.

Persoonlijk vond ik het een perfect rondje om eerst naar het westen te fietsen richting de dorpjes Ballum en Hollum, om vervolgens te genieten van een heerlijke Hollandse pannenkoek nabij de beroemde vuurtoren van Ameland. Onderweg fiets je door de weilanden en wordt je verwend door een heerlijke frisse zeelucht. Terug fiets je door de duinen, onderweg naar Nes.

De vuurtoren van Ameland vindt je aan de rand van het Hollumer bos en is een 55 meter hoge toren, gebouwd in 1880. Helaas is de toren niet meer van dienst voor de kustwacht, maar dat betekent wel dat je als bezoeker nu helemaal naar boven kunt klimmen van van het bovenstaande uitzicht kunt genieten. In de toren vindt je een klein museum dat uitleg geeft over de geschiedenis en dienst van de Amelandse vuurtoren.

Adres: Oranjeweg 57, Hollum
Tarieven: €4,50 p.p. (volwassene) €3,25 p.p. (5 t/m 12 jaar)

Ameland is te bereiken d.m.v. de ferry vanuit Holwerd (Friesland) te nemen. Deze gaat meerdere keren per dag, gemiddeld om het uur, en duurt 45 minuten. Momenteel heeft Ameland een actie waarbij de overtocht gratis is. Voor meer informatie, check de website of de Ameland  Guide App!

Happy Travels, xoxo Daphne


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wij waren vorige week een dag op Terschelling. Maar Ameland, daar ben ik al heel lang niet meer geweest. Maar weer es doen, net als Vlieland. Prachtige eilanden en voor mij vanuit Leeuwarden ook dichtbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close