Day Out: op bezoek op het Muiderslot Toerist in eigen land

Dagjes uit, ik ben er gek op! En binnen blijven? Dat kan ik niet. Dit jaar ben ik dan ook behoorlijk actief bezig met het (her)ontdekken van mijn eigen mooie landje en alles wat het te bieden heeft. Vorige week ben ik dan ook samen met vriendlief en 2 van onze goeie vrienden op pad geweest om het Muiderslot te ontdekken. Een feest!

Het Muiderslot, aan de oevers van het IJsselmeer niet ver van Amsterdam, is een slot dat zijn roots vind in de 13e eeuw, toen het gebouwd werd door Graaf Floris, graaf van Holland. Door de eeuwen heen is het slot goed beschermd en nu dan ook nog vrijwel volledig intact, perfect voor een dagje Ridders & Jonkvrouwen vonden wij. 

Omdat het mei vakantie was, werden we rondgeleid door kinderen die zich voordeden als Middeleeuwse bewoners van het slot, en vertelden de geschiedenis en hoe het leven er daar in Muiden aan toe ging. De kids vonden het duidelijk leuk om te vertellen hoe bijvoorbeeld de beroemdste bewoner van het slot, P.C. Hooft, zijn feestjes organiseerde. Ooit geweten dat je als gast je eigen mes mee hoort te nemen voor een dinertje? Deze ‘tour-kids’ leerde ons zo een paar Middeleeuwse feitjes.

Wist jij al dat je in de Middeleeuwen zelf je mes mee moest nemen voor een dinertje?

Dat Muiderslot meer was dan alleen een prettig woonverblijf bleek wel toen we verder op ontdekkingsreis gingen. Het slot diende vooral als verdediging van het gebied, en je vind er dan ook overal uitkijkposten en verdedigingsmaatregelen. Ja die ridders konden er wat van in die tijd! Het leuke aan Muiderslot is dat vooral kinderen (een grote kindertjes van in de 20) zich helemaal in kunnen leven d.m.v. interactieve spelletjes. Zo kan je zelf een lansgevecht doen, of proberen je pijl en boog skills op te vijzelen. Ik koos ervoor om gewoon een überhip schildknapen pakje aan te trekken en doen alsof ik Ivanhoe was ;-).

 

In het slot kun je je prima een paar uurtjes vermaken, er is van alles te zien en te doen, maar ook daarbuiten. Ontspan op een bankje dat uitkijkt over de haven van Muiden en het IJsselmeer, duik in een watergrot of bekijk de valkeniers show.

Na ons Middeleeuwse avontuur zijn we nog even lekker het centrum in gelopen. Super mooie huisjes, langs de haven waar ook het schip van prinses Beatrix ligt, en vervolgens lekker op een terrasje aan de sluis.

Al met al is het een leuk dagje geworden zo en heeft het Muiderslot wat te bieden voor iedereen, ik vond het in ieder geval zeker de moeite waard. Muiderslot is dit seizoen nog tot 31 oktober geopend en een kaartje voor volwassenen kost €12.50, kinderen van 4 t/m 11 jaar €7,50 en de allerkleinsten zijn gratis.

Check hier de website voor meer info over rondleidingen en tentoonstellingen. 

Veel plezier! xoxo

Fun in the sun

IJsselmeer

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close