Genieten. Toerist in eigen land

7 juni 2014,

Genieten is voor mij de namiddagzon. Het moment waarop je een warme gloed over je gezicht voelt glijden. Wanneer de avond langzaam invalt en wanneer de muziek steeds een stukje harder gaat. Het strand wordt steeds leger en mijn glas wijn nogmaals bijgevuld. Ik ben op Scheveningen.

Ik voel de zeewind die zacht mijn haar doet wapperen – met vlechtjes, zo ben ik. Op de achtergrond hoor ik relaxte summer lounge muziek en voor me zie ik een stel gasten rugby spelen. Ik kijk naar de horizon en zie een vrijwel vlakke zee, geen zuchtje wind. De golven laten het afweten vandaag maar het sfeertje is er.

Die glinstering van een zon op het water die langzaam maar zeker aangeeft dat de avond nu toch echt bijna invalt. Naast mij wordt nog een biertje opengetrokken en gaan de gesprekken over de geneugten des levens verder. Dit moment, deze plek, dat is er één!

Genieten

 

‘Very superstitious’ van Jamiroquai in de remix met net even een versterkte bass zorgt ervoor dat er achter mij een aantal mensen beginnen te dansen. Ik kan het zelf ook niet laten en schud mijn hoofd en schouders mee op het ritme van de muziek. Lastig schrijven zo, dat wel. Voor mij zie ik stellen die hand in hand langs de waterlijn lopen en ik voel het zand knisperen tussen mijn tenen – met rode nagellak, daar had ik zin in, lekker opvallend. Ik sluit even mijn ogen en voel de warmte, de zomer komt er aan.

Op zee strijden de catamarans. Echt snel gaat het niet want het is windstil maar een leuk uitzicht is het wel. De North Sea Regatta trekt aan ons voorbij terwijl in de verre verte de booreilanden aan de horizon verdwijnen. Was het Engeland maar dat ik zag – wat zou dat heerlijk zijn!

Ik neem nog een slok van mijn bier – de wijn is inmiddels op – en beschrijf dit gevoel, deze ervaring. ‘Relaxte muziek!’ hoor ik iemand naast mij roepen en ik weet het weer, ik moet stoppen met schrijven en genieten, want dit soort momenten … dat is voor mij genieten.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Totally agree! En dank voor het meegenietmoment. Big smile!
    Linda onlangs geplaatst…World Oceans Day: een ode aan de zeeMy Profile

  2. Mooi opgeschreven!
    Ruurdje onlangs geplaatst…Kanoën door UtrechtMy Profile

  3. Klinkt als een superfijn moment. Leuk dat je ‘m deelt!
    Mandy onlangs geplaatst…7 random favorites #3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close