Fietsen op Terschelling Toerist in eigen land

Voor een heerlijk weekend weg in eigen land kun je vele kanten op. Zo klein als ons land is, zo veelzijdig is het ook. Met de heuvels van Limburg in het zuiden tot de grachten van Amsterdam in het westen, er is voor ieder wat wils. Ik ga graag uitwaaien op de Wadden eilanden, maar stil zitten is er voor mij niet bij. Zeker als ik, zoals het in dit geval was, voor ergens de eerste keer ben dan wil ik de boel ontdekken. Hoe beter dit te doen dan op een oer Hollandse stalen ros te stappen.

Fietsen op Terschelling - via It's Travel O'Clock

Terschelling laat zich net als de andere Wadden eilanden perfect per fiets verkennen. Het landschap is relatief vlak en door de afwisseling van duinen en bossen fiets je zowel regelmatig beschut tegen de wind en kun je genieten van een gevarieerd landschap. Zodra je op de fiets stapt merk je dat je niet de enige bent op het eiland. Uit alle hoeken en gaten komen fietsers die genieten van de stilte en de vrijheid die je ervaart op het eiland.

Auto’s kom je onderweg niet vaak tegen want dat is simpelweg te duur. Om je auto vanaf het vaste land mee te nemen naar Terschelling leg je simpelweg €200 neer. ‘Belachelijk’ zal je misschien denken, maar ik snap het wel. Door de drempel zo hoog te leggen wordt het aantal auto’s op het eiland beperkt en de rust bewaard. Geen uitlaatgassen en parkeerproblemen op Terschelling, eerder een overschot aan fietsend publiek.

Fietsen op Terschelling - via It's Travel O'Clock

Fietsen op Terschelling - via It's Travel O'ClockFietsen op Terschelling - via It's Travel O'Clock

Zonder dollen denk ik dat er 3x zoveel fietsen op het eiland als mensen te vinden zijn. Terschelling is een vakantiebestemming bij uitstek en dus zie je overal fietsverhuur bedrijven. Het eiland is compact en alles ligt relatief dicht bij elkaar en dus is de fiets het vervoersmiddel bij uitstek. Onlangs fietste ik bijvoorbeeld van West-Terschelling via West aan Zee en Midsland aan Zee, Midsland en Baaiduinen een rondje van pak ‘m beet 15 kilometer. Op deze manier verken je beiden kusten van het eiland en breng je een bezoek aan de grootste dorpjes.

Fietsen-op-Terschelling-It's Travel O'Clock-11

Meer Instagram foto’s zien? Volg dan @traveloclock_nl

Rondje Terschelling fietsen - via It's Travel O'Clock

Bron: Route.nl

Natuurlijk is dit nog maar een kippenstukje en kun je ook (bijna) het hele eiland rond fietsen. De afstand is dan ongeveer 30 kilometer. Sluit de dag af met een heerlijk biertje in de kroeg of doe net zoals ik, en strijk neer op het balkon van Hotel Schylge met een fles wijn en uitzicht op de haven. Een bezoek aan Terschelling is niet compleet zonder een goed stuk gefietst te hebben. Ik huurde mijn fiets voor €8,50 per dag bij het hotel.

Lees ook: overnachten met een top uitzicht op Terschelling

 

Happy Travels, xoxo

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Geweldig eiland, ben er jaren geleden geweest en zou graag terug gaan.
    Nicetobeout onlangs geplaatst…Mijn week in foto´s: week 43My Profile

  2. Ik ben alleen op Ameland geweest en heb daar ook een fiets gehuurd, heerlijk om door de duinen en langs het strand te crossen, goede manier om zo het eiland te ontdekken :).

  3. WaddenVakanties Says: juni 18, 2015 at 1:23 pm

    Terschelling is een geweldig eiland. Prachtig om te ontdekken.
    http://www.waddenvakanties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close