In de bierhemel in Nijmegen Toerist in eigen land

Bierliefhebbers zijn in het centrum van Nijmegen helemaal op de juiste plaats bij Brouwerscafé De Hemel. Dit cafë van de stadsbrouwerij aan de Franse Plaats is 7 dagen per week geopend voor bezoekers die hier een proeverij van verschillende soorten huisgebrouwen biersoorten kunnen ervaren.

Zelf koos ik voor een Hemelse Proeverij waarbij er 6 proefglaasjes voorgeschoteld werden. Verspreid over 2 servings proefde ik van de bieren – variërend van witbier tot pilsners en een wat zwaarder amber bier – nadat de barman uitgebreide toelichting gaf over het product.

Die proeverij viel zo in de smaak dat ik een maand later mijn vader en zijn zeilvrienden meenam en hen eveneens liet proeven van de hemelse brouwsels.

Hemelse bierproeverij bij 'De Hemel' in Nijmegen | via It's Travel O'Clock Bierproeverij bij 'De Hemel' in Nijmegen | via It's Travel O'ClockBierproeverij bij 'De Hemel' in Nijmegen | via It's Travel O'ClockLunchen bij 'De Hemel' in Nijmegen | via It's Travel O'Clock

In de bierhemel in Nijmegen

De Hemel is sinds 1983 dé bierbrouwerij in Nijmegen en is gevestigd in de kelders van de voormalige Commanderie van Sint Jan in het historische centrum van de stad. De brouwers vervaardigen 10 smaken, van 5% – 12%. Bij een Hemelse Proeverij in het brouwerscafé kun je 6 bieren proeven, maar ben je een echte liefhebber die graag een stapje verder gaat, dan kun je ook kiezen voor de Helse proeverij waarbij er maar liefst 10 variaties geproefd kunnen worden.

De barman vertelt in geuren en kleuren over de verschillende biersoorten, maar wil je nou nog meer te weten komen, dan kun je ook een bezoek brengen aan de brouwerij zelf waarbij je alles kunt leren over de geschiedenis en het proces van bierbrouwen.

 Lees ook: The Nijmegen Diaries


De brouwerij is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 13:00-17:00 uur en een bezoek kost €11,- inclusief een proeverij. Het bierproeven combineren met een hapje eten kan ook, De Hemel heeft ook een restaurantgedeelte.

Een Hemelse Proeverij (6 bieren) kost €6,80
Een Helse Proeverij (10 bieren) kost €10,60

Bierproeverij bij Brouwerscafé De Hemel in Nijmegen | via It's Travel O'Clock

 Franse Plaats 1, Nijmegen

Meer informatie over Brouwerscafé De Hemel en de bierproeverijen is te vinden op www.restaurantdehemel.nl.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close