Waarom ik zo van reizen hou Inspiratie

Gisteren sprak ik met een vriendin over dingen die belangrijk zijn in ons leven, waar wij waarde aan hechten en die ons karakteriseren. Natuurlijk hebben we het dan over liefde, over een warm thuis, over fijne vriendschappen en een goede gezondheid, maar in dat zelfde rijtje hoort wat mij betreft ook reizen. Zonder reizen zou ik niet weten wat ik met mij zelf aan moet. Maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom schrijf ik graag een paar woorden over wat reizen zo bijzonder maakt en waarom ik het zo belangrijk vind.

The island of Koufounisia, Greece | via It's Travel O'Clock

Waarom ik zo van reizen hou

♥ Even weggaan uit je dagelijkse omgeving zorgt voor en frisse blik en hernieuwde inspiratie. Zo kon ik op Naxos heerlijk onder de Griekse zon schrijven aan mijn roman en borrelden er regelmatig nieuwe ideeën op.

♥ Op reis kom je in contact met andere culturen waar je altijd meer van leert dan je vooraf zou denken. Zo leerde ik eerder in Peru alles over hun ‘God’ – Pachamama, oftewel Moeder Natuur. Meegaan in hun levensstijl was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Honoring 'Pachamama' in Peru | via It's Travel O'Clock

♥ Reizen haalt je uit je comfort-zone waardoor je dingen doet die je waarschijnlijk thuis niet zo snel zou doen. In de Outback van Australië overnachtte ik bijvoorbeeld in niet meer dan een swag midden in de natuur.

♥ De wereldkeuken. Ik ben dol op een bordje Hollandse boerenkool hoor, maar er gaat weinig boven het lokale eten op reis. De smaken zijn vaak intenser, de gerechten zijn net even wat spannender en je eet dingen die je thuis niet eet.

Foodie in Rome | via It's Travel O'Clock

♥ De natuur. Nederland is best mooi hoor en ik kom graag op de Hoge Veluwe en natuurlijk het strand in mijn achtertuin, maar er gaat niets boven imposante bergketens, woeste rivieren, tropische stranden, vergezichten tot en met en natuurfenomenen die wij hier gewoon niet kennen.

Wintersport. Ik ben dol op skiën en van een paar uurtjes in SnowWorld word ik echt niet gelukkig. Om dag in dag uit de latten onder te binden en van de kraakvers geprepareerde pistes af te roetsjen moeten we toch echt de grenzen over.

Driving through Yosemite National Park in California | via It's Travel O'Clock

♥ Misschien wel het aller belangrijkste aan reizen is voor mij dat ik mezelf steeds beter leer kennen. Toen ik op mijn 17e naar de andere kant van de wereld trok om een jaar lang als high school exchange student door het leven te gaan, ontdekte ik wie ik nou eigenlijk ben en waar ik waarde aan hecht. Sindsdien ben ik mij hier iedere reis weer bewust van.

♥ Tot slot: reizen zorgt ervoor dat je thuis steeds meer leert waarderen. Na een langere tijd in het buitenland gaat er niets boven je eigen bed en de goede kwaliteit van leven die wij in Nederland eigenlijk hebben. Er is hier zoveel mogelijk en over het algemeen zijn de zaken hier goed geregeld. Na verschillende mooie reizen heb ik geleerd om trots te zijn op mijn Nederlanderschap en het geluk dat ik heb gehad om hier op te groeien in plaats van in een land waar vrijheid niet vanzelfsprekend is en waar voedsel en goede voorzieningen schaars zijn. Juist dat besef maakt dat ik zo van reizen hou.

Happy travels, xoxo

Foto header: Mandy Groenewegen

Cycling on the Dutch island of Ameland | via It's Travel O'ClockTroyes, France | via It's Travel O'ClockNew Zealand | via It's Travel O'ClockParos, Greece | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Hele mooie post Daphne. En wat heb je mooie dingen gedaan. Waar is die foto bij dat bergmeer genomen? <3

 2. Wat een heerlijke post & wat een prachtige foto’s!!

 3. Wat een mooie foto’s en herkenbare redenen.
  Shirley onlangs geplaatst…11x doen in RigaMy Profile

 4. Wat een heerlijke foto’s Daphne, en eens: er zijn zoveel redenen waarom reizen zo fijn kan zijn <3 En die laatste reden lijkt steeds meer waarde te krijgen de laatste tijd… ook goed om bij stil te staan.
  Natasja onlangs geplaatst…Travel tips & inspiration #30My Profile

 5. Wat een heerlijke foto’s Daph. Je hebt helemaal gelijk, to travel is to live.

 6. Kan het alleen maar beamen! Wat een fijne foto’s ook allemaal… :)
  Mellisa onlangs geplaatst…De watervallen van Agua Azul en Misol-Ha in MexicoMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close