Op vakantie in de herfst Inspiratie

Afgelopen zondag was het dan echt zover, de herfst deed zijn intrede. Het is weer de tijd van eindeloze koppen thee,wandelingen door het bos, genieten van het tikkende geluid van de regen, en de prachtige natuur die haar herfstkleuren weer doet stralen.

De herfst is ook een ideale tijd om op reis te gaan, even te ontsnappen aan de deadlines op het werk en genieten van typische herfstbestemmingen. En wat dacht je van de herfstvakantie die alweer bijna voor de deur staat! Natuurlijk kun je ook ontsnappen naar het lokale bos, maar ook deze plekjes zijn een ultieme herfstbestemming.

Het groene land

Ierland is zo’n typische herfstbestemming. Het land dat bekend staat om haar glooiende heuvels, ruige kliffen en gezellige pubs, is wat dat betreft natuurlijk de ultieme herfstbestemming. Al wandelend met je handen diep in je zakken, het verkennen van de Connamara of de Wicklow Mountains. Het uitwaaien aan de ruige Cliffs of Moher terwijl de zilte lucht je tegemoet komt. De dag eindig je uiteraard met een heerlijke pint en live muziek in een typische Ierse pub. En no worries dat je deze alleen in Dublin tegenkomt, nee elk pietepeuterig klein dorpje komt ’s avonds samen om met elkaar de dag feestelijk af te sluiten.
Ireland Glendalough

Aan het meer

Bij de herfst denk ik gelijk aan de regio New England in de Amerika. Deze verzameling van staten aan de Noord Oost kust van het land is rijk aan blauwe meren, groene bossen en eindeloze wegen hier door heen. Ik zie mezelf hier helemaal bijkomen in een typisch lakehouse met een goed boek, knapperend haardvuurtje en lange wandelingen. Als het weer het toelaat er een kampvuurtje bouwen en heerlijke s’mores roosteren. Laat de herfst maar komen.

New England

Romantiek

Iets dichter bij huis maar zeker niet minder interessant, de ‘Romantische Route’ door Duitsland. Wat ooit een handelsroute was, is nu een mooie setting voor een roadtrip en verbind Würzburg met Füssen. Onderweg kom je langs allerlei romantisch ogende dorpjes, barokke kerken en kastelen en dan ook nog eens de Alpen. Zo heeft Würzberg het mooiste barokpaleis van het land, en kun je onderweg samen genieten van het uitzicht. De herfst staat wat mij betreft ook synoniem aan romantiek, lekker samen knuffelen en voor je uit staren.

Romantische Route Duitsland

De Veluwe

Ook Nederland wordt wat mij betreft erg mooi in de herfst en is daarom ook een bestemming om lekker uit te gaan waaien. Even lekker een weekendje weg. De Veluwe is het grootste Nationale Park van het land en dankzij de diversiteit aan dieren en groensoorten is het hier heerlijk ronddwalen. Vergeet ook niet de stilte om je heen. Of je nou gebruik maakt van de populaire witte fietsen in het park zelf of er zelf op uit gaat naar bijvoorbeeld gaat wandelen naar het uitzichtpunt van Valenberg vlak bij het dorpje Otterlo. De Veluwe has it all!
De Veluwe

In een notendopje zijn dit enkele bestemmingen die het bij mij goed zouden doen in de herfst. Waar ga jij het liefste heen om lekker uit te waaien in de herfst?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Hallo Marlow,

    Weet je al wanneer je complete blog overgaat op deze site?
    hij ziet er namelijk nu al een stuk aantrekkelijker uit!

    Johan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close