bron Inspiratie
When in Rome ...

When in Rome … bron

Elk jaar weer zijn er bepaalde ‘trends’ in de travel scene waar we met z’n allen aan mee doen. Bewust of onbewust worden bepaalde soort reizen en bestemmingen HOT en lijken we met z’n allen ineens dezelfde smaak te hebben. Na het eiland-hoppen lijkt nu ook ‘Rome’ dit jaar ‘de vondst’ te zijn. Een stad waar ik zelf nog nooit geweest ben, maar dat al een jaar of 2 hoog op mijn wensenlijstje prijkt.

Rome staat bekend als ‘the eternal city’ en is bij uitstek een romantische bestemming. Prachtige oude gebouwen die al eeuwen en eeuwen mee gaan, goed geklede Italiano’s en Italiana’s, de lekkerste pasta’s en wijnen en gezellige pleinen Rome has it all .

De Spaanse Trappen, het Colosseum, Parthenon, Vaticaan en de Trevi Fontein… stuk voor stuk zijn het iconen die deze stad zo aantrekkelijk en bekend maken en stuk voor stuk zijn ze bijna zo oud als mensenheugenis. Rome was jarenlang het centrum van de wereld en ook dit jaar lijkt dat weer het geval te zijn. Ik ben in ieder geval erg onder de indruk van alle verhalen en foto’s van deze stad!

Ben jij wel eens in Rome geweest en wat zijn, behalve de trekpleisters, volgens jou DE hotspots?

Happy Travels xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Hi Daphne, Rome is prachtig! Een aanrader is ook heel erg genieten van culinair Rome! Leuk geschreven. :-)

  2. Bianca van Delft Says: juni 11, 2013 at 10:58 am

    Staat ook nog heel hoog op ons lijstje. Heb er nu nog meer zin in

  3. Leuk, Rome! Ik was er afgelopen februari. Een erg mooie stad, een heus openluchtmuseum eigenlijk ;-) Nadat ik er was geweest gingen er veel collega’s heen en ook wat kenissen. Inderdaad een heuse trend, haha. Ik fietste buiten de geijkte plekken door over de historisch Via Appia, dat was gaaf!

    • Leuk om te lezen dat het niet alleen rondom mij een trend lijkt te zijn, maar bij jou dus ook :). Ik zou heel graag een keer willen gaan, dus dat weet ik je te vinden voor tips en adresjes ;-).

  4. Rome is geweldig! <3 Al vond ik Siena en Florence ook heerlijk. Italië is sowieso een heerlijk land, wil er snel weer heen.

  5. Rome is ook leuk, ik was er vorig jaar en ik vond het prachtig. Gewoon weer zo anders dan een stad als Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close