TRAVEL INSPIRATION: Nautisch Ierland Inspiratie

Dankzij mijn afstudeerscriptie over Ierland ken ik inmiddels een hoop ins en outs van dit mysterieuze land, maar mijn reiservaring is nog slechts beperkt tot Dublin en de Wicklow Mountains. Dat het land veel meer te bieden heeft, moge geen verrassing zijn. Met name de ruige westkust en de karakteristieke dorpjes spreken mij erg aan. Vandaag een inspiratieblog over de nautische kant van Ierland – oftewel de invloeden van de zee!

Wilde avonturen bij de Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher zijn te vinden aan de westkust van het Ierse eiland. Een beeldschoon natuurwonder dat het imago van Ierland eer aan doet: ruig, groen en mysterieus. Toegegeven, het is de meest populaire natuurattractie van het land, maar daar is dan ook een goeie reden voor: het ziet er zo gaaf uit! Volgens mij voel je jezelf de koning te rijk als je op de kliffen staat met je neus in de wind en onder je het gebeuk van de golfen op de rotsen hoort.

De kliffen zijn 8 kilometer lang en zijn te vinden in County Clare en zijn onderdeel van de Wild Atlantic Way. Volgens het verkeersbureau is dit de meest indrukwekkende, wildste, en bijzondere kustroute ter wereld die zowel per auto, fiets of te voet te volgen is. Als liefhebber van de kust, vind dat ik maar snel eens (een deel van) deze route moet gaan ervaren!

Cliffs of Moher, Ierland - via www.traveloclock.nl

Oesters in Galway 

Ik mag dan geen foodie zijn maar oesters, daar ben ik gek op! Mijn 1e kennismaking was met de Sydney Rock Oyster die ik van mijn Australische familie verplicht moest eten ter ere van mijn 21e verjaardag. Toegegeven, het koste wat overtuigingskracht, maar sindsdien vind ik ze heerlijk en proef ik graag verschillende soorten. Het lijkt me dan ook interessant om in de Ierse oesterhoofdstad – Galway – een flinke smaaktest te houden. 

In het laatste weekend van september wordt voor de 60ste keer het Galway International Oyster en Seafood Festival gehouden. Het festival is het oudste oester festival ter wereld en viert de start van het oester seizoen dat van september tot april loopt. Gedurende vier dagen staat Galway in het teken van live muziek, gastchefs, kookdemonstraties en vooral veel en divers eten. Klinkt goed, als je het mij vraagt. Galway schijnt sowieso erg leuk te zijn en de toegangspoort tot de de Wild Atlantic Way, Ierland’s trots.

Oester festival in het Ierse Galway

Terug in de tijd op Inis Fraoigh

Voor de kust van Donegal ligt het kleine slaperige eilandje Inis Fraoigh. Hier kom je om de wereld van electronica achter je te laten en toe te treden tot de wereld van visserij en strandjutters. Het lijkt me heerlijk om hier eens een soort detox te houden, om eindelijk eens mijn boek af te schrijven, mijn fotografie vaardigheden op te krikken en met een bootje rond het eiland te trekken. Mijn eigen mini De-Vijf-avontuur. Nu nog leren hoe je de naam uitspreekt!

Inis Fraoigh, Ierland - via www.traveloclock.nl

Idyllische cottage

Op de app van Airbnb zie ik regelmatig de meest unieke en charmante accommodaties voorbij komen. Zij het een caravan, boomhut, of vuurtoren, niks is te gek. Bij een kleine speurtocht naar de meest idyllische accommodaties aan de Ierse kusten, kwam ik langs deze charmante cottage. Het is gelegen op het eilandje Great Blasket dat vrijwel zo goed als verlaten is. Hier geen high tech winkelcentra maar juist ruige natuur en dolfijnen! Je spot de cottage rechtsonder op de foto. Look at that view! Klik op de foto voor meer info.

Idyllische cottage in Ierland - via Airbnb

Zeilen bij Dún Laoghaire

Weer zo’n fijne Ierse plaatsnaam die je totaal anders uitspreekt dan je zou denken wanneer je het hardop leest. Dún Laoghaire spreek je uit als Dun Lierie en is een echte havenstad aan de oostkust van het land, op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Dublin. Het is gebouwd in Victoriaanse stijl in een natuurlijke havenmond tegen een kleine heuvel. Hier komt de Ierse jetset en is het heerlijk vertoeven aan de boulevard met tal van restaurantjes en pubs.

Vanuit de baai kunnen verschillende zeiltochten worden gemaakt die zowel voor beginners als de gevorderde zeiler geschikt zijn. Vlak water en nooit een gebrek aan wind, zijn de ingrediënten voor een avontuur op het water. Het bijzondere aan Dún Laoghaire, is dat je op slechts 20 minuten van de stad al een andere wereld betreedt waar bruinvissen vaak om je heen zwemmen. Die combinatie van stad en land klinkt mij erg goed in de oren!

Zeilen in Dún Laoghaire, Ierland - via www.traveloclock.nl

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Close