Brazilië Inspiratie

Onlangs kwam ik deze tag tegen bij Josianne van It’s a lovely day en ik vond ‘m zo leuk, dat ik deze een tikkeltje heb aangepast naar een ‘reis editie’. Dit is tenslotte een reisblog. Nu de zon toch enorm haar best doet om ons blij te maken, heb ik zo’n zin in de zomer!

Taormina, Sicilië

Taormina, Sicilië

Wat zijn de eerste drie reis gerelateerde dingen waar je aan denkt bij het woord ‘zomer’?

Zee, Zwarte Zaterdag en mijn verjaardag.
Is die laatste nou reis gerelateerd zou je denken … ja dus! Ik ben op 31 juli jarig en ben dit jaar alweer voor het 4e (!) jaar op rij op vakantie. En met mij bijna altijd ook wel de rest van mijn familie en vrienden.

Waar ga je meestal naartoe op reis in de zomer?

Dit probeer ik altijd zoveel mogelijk te variëren. Zo ging ik vorig jaar lowbudget op de fiets ‘city hoppen’ door België, terwijl ik dit jaar alle registers open trek en bijna een maand ga rondreizen door Maleisië en ook Borneo bezoek.

bron

Mendoza – Argentinië bron

Naar welk land wil je nog een keer op reis?

Hierbij roep ik volmondig Argentinië!! Dit land staat al jaren lang hoog op mijn lijstje en het lijkt me dan ook geweldig om hier een lange reis te maken. De passie van de Argentijnse tango, de zwoele en warme zomeravonden, paardrijden door de wijngaarden van Mendoza en het ruige landschap van Patagonië.

Wat is je favoriete ‘zomerdrankje?

Ik ben gek op de Braziliaanse cocktail ‘caipirinha’. Echt without a doubt het lekkerste zomerdrankje! Daarnaast heeft dit drankje ook gewoon super herinneringen aan de studiereis die ik in 2010 maakte naar het noord-oosten van Brazilië.

Brazilië

Brazilië

Wat betreft reizen, is de zomer jouw favoriete ‘seizoen’?

Nee. Ik ben een liefhebber van het voor- en najaar als het gaat om op reis te gaan. Dan is het overal net even wat rustiger en minder toeristisch, plus dat ik dan vaak meer zin heb om leuke dingen te gaan doen. De zomer is voor mij ideaal in Nederland (als het weer meewerkt tenminste!), lekker lange dagen doorbrengen op Scheveningen en bbq-en in de tuin.

Wat is de ideale zomerbestemming volgens jou?

Met de zomer vind ik het altijd belangrijk dat het niet té heet is op een bestemming. Ik ben een enorme zonaanbidder, maar boven de 30 graden breekt het zweet mij uit. Sla om die reden de woestijnen over in hoog zomer. Ideale plekken zijn eilanden waar altijd een briesje waait. Griekenland is daarom perfect!

Scheveningen

Scheveningen

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Zoals ik boven eerder al schreef staat voor deze zomer een mooie rondreis door Maleisië op het programma. Samen met Tristan en 2 vrienden gaan we 3.5 week rondtrekken en zoveel mogelijk dieren proberen te spotten. Er staat o.a. een 3-daagse excursie gepland door de bush van Borneo waar we bijvoorbeeld ook het Sepilok Urang-Utan Rehabilitation Center gaan bezoeken. Verder ga ik ook een weekje mee op Zomerkamp als kampleiding. Dit jaar brengt dat ons een weekje naar het Woldhuis in Apeldoorn. Zin in!

Dit is mijn tag over de zomer. Wat zijn jouw (wilde) plannen? Ik ben benieuwd!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Heeeerlijk! Kan niet wachten om weer weg te gaan. Zomer, reizen, fijn, leuke tag!

  2. Mooie dromen, prachtige plannen voor dit jaar! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close