Travel Inspiration: Het Noorderlicht zien Inspiratie

Hoewel ik nu sterk de behoefte heb aan een lekker warm bounty strand op een mooi tropisch eiland, gaat mijn passie uit naar bestemmingen met mooie bergen en ruige kliffen. Niet voor niets ben ik gek op de Amerikaanse Westkust en kon ik mijn lol op in het prachtige Nieuw Zeeland. Gelukkig heb ik al veel bergen mogen beklimmen en me kunnen vergapen aan ruige zeeën die woest tegen de rotsen beukten, maar wat ik nog nooit heb mogen aanschouwen maar wat zeer hoog op mijn reiswensenlijstje staat: het Noorderlicht!

Regelmatig ontvang ik persberichten over de meest ruige bestemmingen waar ook het Noorderlicht te zien is, ook wel bekend als: Aurora Borealis. Waar er eerst nog een klein waxinelichtje in mij brandde als het gaat om het aanschouwen van het Noorderlicht, hebben deze berichten (en natuurlijk fabelachtige plaatjes op Pinterest) dat waxinelichtje doen veranderen in een heuse brandhaard! De mooiste plekken om het Noorderlicht te zien? Die spot je hier onder.

Noorwegen

Het land dat misschien wel het meest geassocieerd wordt met het Noorderlicht is Noorwegen. Vanwege het milde kustklimaat en de toegankelijkheid van het Noorse poolgebied is dit een perfecte bestemming om het Noorderlicht te aanschouwen.

Noorderlicht in Noorwegen

Foto via Cherry Picker

IJsland

IJsland is bezig aan een opmars als vakantiebestemming en terecht ook want op slechts 3 uur vliegen kom je al terecht in een landschap van ruige vlaktes en imposante rotsformaties. Tel daar bij op dat dit een van de meest noordelijke landen is en je raad het al: perfect om het Noorderlicht te aanschouwen!

Noorderlicht in IJsland

Foto via Icelandair

Ierland 

Geheel onverwacht, maar ook in het noorden van Ierland kun je af en toe het Noorderlicht aanschouwen. In Donegal aan de westkust en rondom de Noord Ierse stad Belfast is af en toe het Noorderlicht te zien. Een fijne verrassing.

Zweeds Lapland

Met wel 100 nachten waarop het Noorderlicht zichtbaar is, is het Zweedse deel van Lapland een perfecte uithoek voor een reis naar het groene dansende licht.

Fins Lapland

Natuurlijk kun je in een open veld gaan staan om het Noorderlicht te aanschouwen, maar hoe gaaf is het als je dit vanuit de sauna kunt doen! Typisch Fins en een ideale combinatie van ontspanning en magie!

Yukon, Canada

Voor de echte die-hards is het gebied Yukon in het uiterste noorden van Canada dé plek om het Noorderlicht mee te maken. Laat je door huskies door de sneeuw trekken terwijl boven je hoofd het licht danst.

Happy Travels, xoxo

Noorderlicht in Yukon Canada

Foto via Travel Yukon


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Hey!

  Leuk artikel! Wellicht een leuke toevoeging is de volgende website die dagelijkse ‘Aurora Forcast’ geeft, mede door deze voorspellingen kan je dan precies op het juiste moment naar buiten kijken om Noorderlicht te zien ;-) http://www.aurora-service.eu/aurora-forecast/ EN heel heel soms is het prachtige verschijnsel ook in Noord Nederland waar te nemen!

  Groetjes, Lydie

  ps. als je nog een keer een ander reismaatje zoekt, je weet me te vinden voor die noordelijke bestemmingen haha
  Lydie onlangs geplaatst…Hiking: The Netherlands vs. ScandinaviaMy Profile

 2. O ja wil ik ook nog zo graag zien! Mijn vriend was vorig jaar in Noorwegen op visvakantie en heeft een prachtig noorderlicht gezien… Nu ik nog dus!
  Simone onlangs geplaatst…Toilet met uitzicht…My Profile

 3. Oh, het Noorderlicht… <3 Dat staat ook nog zo hoog op mijn lijstje om een keer te mogen zien. Ik was vorig jaar in Zweeds Lapland en hoewel de setting perfect was (2 meter sneeuw, koud, gezellig..) hebben we nog geen glimpje kunnen opvangen van Aurora Borealis.

  Dan nog maar een paar keer naar Scandinavië afreizen. Of IJsland of Canada..
  Sabine onlangs geplaatst…Schilderachtig mooi: MonsarazMy Profile

 4. Ik wil ook ooit van mijn leven nog het Noorderlicht zien. Goed om te weten waar dat allemaal precies kan :)
  Stéphanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Kaapverdië: Maio IslandMy Profile

 5. Staat op men verlanglijstje!
  Maar nu toch eerst een warme bestemming:)
  Sofie onlangs geplaatst…Kasteel van Gaasbeek: perfect voor een zondagnamiddagwandelingMy Profile

 6. Ha, ik kan ook uren op Pinterest naar foto’s van Aurora Borealis kijken :) Wil het zo graag eens zien. Staat hoog op mijn lijstje!
  Sheelagh onlangs geplaatst…Happy list #18My Profile

 7. Jaaaa, wat lijkt me het Noorderlicht bijzonder! Dat wil ik heul graag eens bewonderen!
  Marcella onlangs geplaatst…OnhandigMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close