Eiland hoppen in Griekenland Inspiratie

Als je Griekenland op een leuke en goedkope  manier wilt leren kennen is het typische eilandhoppen de beste manier. Je vaart dan met een ferry steeds van de ene microkosmos naar de andere. Het enige dat hetzelfde blijft is de azuurblauwe zee, de broeiende zon en de oude vrouwtjes die je in de haven staan op te wachten. Deze laatsten bieden je een slaapplaats aan op het dak van hun typisch Griekse witte kubusvormige huisjes met blauwe ramen en deuren ergens in het door witgekalkte doolhofstraatjes gedomineerde oude centrum.

Cycladen

Deze eilandengroep in het midden van de Egeïsche Zee is bij uitstek de archipel waar je zou moeten beginnen met eilandhoppen. Hier mag je het romantische Santorini niet missen, een eiland met de mooiste zonsondergangen die je ooit in je leven hebt gezien. Naxos is een populaire strandbestemming en heel erg bijzonder is het oeroude rotsklooster op Amorgos of het traditionele Folegrandos.

Santorini

Ionische eilanden

Op deze eilandengroep ten westen van het Griekse vasteland waan je je al snel in de Caraïben. Het is er veel groener dan op de andere eilanden, de natuur is grilliger en weelderiger en de architectuur herinnert aan de honderden jaren waarin deze eilanden werden bestuurd door de machtige stadsstaat Venetië.

Kreta

Kreta is de geboorteplaats van de eerste grote beschaving: het Minoïsche rijk, waar je nog iets van kan terug zien in de opgravingen van het paleizencomplex in Knossos. Kreta heeft voor elk wat wils: drukke badplaatsen, schilderachtige dorpjes en een ruig platteland. Voor het typische Kretaanse dorpsleven kan je een bezoek brengen aan Lassithi aan de uiterste oostkust van Kreta, vlak bij het vissersplaatsje Agios Nikolakos. Ten noorden hiervan ligt het eiland Spinalonga, een toeristische bestemming om het fort en de voormalige leprakolonie. Vlakbij  Lassithi is ook de Diktigrot te vinden, volgens de legende de geboorteplaats van de Griekse oppergod Zeus.

Meer lezen over eiland hoppen? Lees dan ook eens dit artikel.

Happy Travels, xoxo

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ja, ik wil! Haha, lijkt me heerlijk!
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Mijn favo kerststedenMy Profile

  2. Ik ga mee op bloggersreis! ;-) Ik was een paar jaar geleden op rhodos, maar ik wil zeker nog es meer zien van ‘t mooie Griekenland!
    Marcella onlangs geplaatst…Sinterklaas komt ook voor onsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close