The It’s Travel O’Clock GREAT Britain Travel Bucket List Destinations / Inspiratie

Het mag niet als verrassing komen dat Engeland mijn lievelingsland is en dat hier voet aan wal zetten voelt als thuiskomen. Gek eigenlijk dat ik nog maar zo weinig van dit land gezien heb. Ik begon mijn Engelse avontuur ooit in Cambridge – of beter gezegd, Saffron Walden – om vervolgens Londen, Oxford, Ipswich, Brighton en Cheltenham aan te doen. Ik zou heel  graag veel meer van dit mooie land willen zien, maar ook van Schotland, Wales en Noord Ierland die samen met Engeland Groot Brittannië vormen. Bij Milou deed ik inspiratie op en ook mijn Pinterest staat bomvol met prachtige plaatjes. Ik ging op onderzoek uit en zette de mooiste natuurgebieden en de leukste steden en dorpjes  voor je op een rij in deze GREAT Britain Travel Bucket List.

Exmoor National Park, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Exmoor National Park, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Exmoor National Park, Engeland

Vroeger was ik een echt paardenmeisje en 5 jaar lang huppelde ik vrolijk rond op de manage. Nog vrolijker werd ik als ik een heerlijke buitenrit door de bossen of over het strand mocht maken. Het is dus niet heel vreemd dat Exmoor – jawel, van het gelijknamige paardenras – op mijn wishlist staat in Groot Brittannië. Want hoe heerlijk zou het zijn om door dit National Park te rijden waar wilde Exmoor pony’s vrij rondlopen. Het is daarnaast nog eens een heel bijzonder park ook, want Exmoor is het eerste ‘ International Dark Sky Reserve’ van Europa. Gegarandeerd een geweldige plek om sterren te kijken! Maar dat is nog niet alles, Exmoor heeft namelijk ook nog eens de hoogste kliffen van Engeland en het grootste aantal wilde herten rondlopen.

Graafschap: Devon en Somerset
Meer info: ↠ visit-exmoor.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Ben Nevis, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Ben Nevis, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Ben Nevis, Schotland

Ben Nevis is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk en misstaat niet in spannende avonturenfilms. Ben Nevis de hoogste top van het Grampian Gebergte in de Schotse graafschap Inverness. De top is 1.344 meter hoog en hangt met 355 dagen bijna elke dag van het jaar met haar hoofd in de wolken. Het is een droom voor wandelaars en bergbeklimmers, maar door het constant veranderende weer is de klim naar boven vaak erg gevaarlijk.

Graafschap: Inverness
Meer info: ↠ visitfortwilliam.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Peak District, England | The It's Travel O'Clock GREAT Britain Travel Bucket List

Peak District Engeland, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Peak District, Engeland

Het Peak District is een heuvelrijke en groene oase in het Noorden van Engeland. Dit natuurpark ligt verspreid over de graafschappen Yorkshire, Cheshire, Derbyshire en Staffordshire. Ik zag voor het eerst beelden van de Peak District in de iconische film Pride & Prejudice waarin Lizzy Bennet met haar oom en tante in deze regio op vakantie gaat. Het lijkt mij heerlijk om lange wandelingen te maken door de heuvels en de dag af te sluiten met een flinke pint in een lokale pub.

Graafschap: Met name Derbyshire, maar ook Cheshire, Manchester, Staffordshire en Yorkshire
Lees ook: Hier moet je naartoe in 2016! – The It’s Travel O’Clock Travel List
Meer info: ↠ visitpeakdistrict.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Belfast, Northern Ireland | The GREAT Britain Travel Bucket List - via It's Travel O'Clock

Belfast, Northern Ireland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Belfast, Noord Ierland

Met haar ruige verleden en lange reeks aan muzikale grootheden die uit de stad komen, heeft Belfast een hoop ingrediënten voor een bijzondere stedentrip bestemming. De Noord Ierse hoofdstad is een dynamische mix van street art, geweldige cocktailbars, heerlijke parken om in te chillen, de beste live muziek in de pubs en een flinke dosis cultuur. Wist je bijvoorbeeld dat de Titanic hier vandaan komt en er sinds de 100e verjaardag van het ten ondergaan van het schip een nieuw museum staat te shinen?

Graafschap: Ulster
Meer info: ↠ visit-belfast.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Llanddwyn Island, Wales, the GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Llanddwyn, Wales, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Llanddwyn, Wales

Llanddwyn is een schiereilandje in Wales dat alleen van het vaste land gescheiden wordt bij de allerhoogste vloed. Vanaf deze rots, met daarop dit schattige vuurtorentje, schijn je een geweldig uitzicht te hebben op het natuurgebied van Snowdonia en de baai er onder. Het de naam van het eiland in het Welsh betekend ‘Church of Dwynwen’ wie de beschermheilige van geliefden is in Wales. Dwynwen is dus eigenlijk de Welshe variant van Sint Valentijn.

Graafschap: Anglesey
Meer info: ↠ visitwales.com
Bronnen foto’s: 1, 2

York, England - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

York, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

York, Engeland

York is het Engeland zoals ik het mij altijd voorstelde. Oud, romantisch, knus, groezelig, charmant en bovenal sfeervol. Deze oude stad staat bekend om haar smalle steegjes – The Shambles – keien straatjes en de iconische York Minster kathedraal. De geschiedenis gaat hier ver terug en er zijn sporen van Romeinse, Viking en Middeleeuwse tijden terug te zien in het straatbeeld. Dit is het straatbeeld waar je aan denkt bij het lezen van een Charles Dickens verhaal.

Graafschap: Yorkshire
Meer info: ↠ visityork.org
Bronnen foto’s: 1, 2

The Isles of Scilly, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

The Isles of Scilly, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

The Isles of Scilly, Engeland

Tijdens een aflevering van 3 op Reis zag ik ineens azuurblauwe stranden en een prachtig groen langskomen. Er werd bij verteld dat het om The Isles of Scilly ging. Mijn vader – met wie ik de aflevering keek – en ik keken elkaar afvragend aan. ‘Isles of de watte?!’ Er geen absoluut geen belletje rinkelen, maar geboeid door wat we zagen waren wij des te meer. Even later meldde Dennis Storm dat het ging om Engeland en verbaasd zakten we dieper weg in de bank. Regelrecht vlogen deze prachtige eilandjes op de GREAT Britain Travel Bucket List.

Graafschap: Cornwall
Lees ook: Reisinspiratie: The Isles of Scilly
Meer info: ↠ visitislesofscilly.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Eilean Donan Castle, Scotland - The GREAT Britain Travel Bucket List | va It's Travel O'Clock

Eilean Donan Castle, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Eilean Donan Castle, Schotland

Een reis door Schotland is niet compleet zonder minstens een paar kastelen op je route te hebben staan. Het Eilean Donan Castle is misschien wel de mooiste die je hier zult vinden en zoals je ziet niet zonder reden. Een slot uit de 13e eeuw compleet met toegangsbrug en alles. Ok, in de 18e eeuw werd het kasteel opgeblazen en blijkt het huidige gebouw uit ‘slechts’ de 20e eeuw te komen. Sinds het gerestaureerd is, kunnen jij en ik er ook een kijkje binnen nemen. Het kasteel is het hele jaar door open en een kaartje kost je £7.00 p.p.

Graafschap: Highland
Meer info: ↠ eileandonancastle.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Bibury, Cotswold, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

The Cotswolds, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Cotswolds, Engeland

De Cotswolds is een heuvelrug in centraal Engeland dat bol staat van de charmante honingkleurige picture perfect dorpjes. Dit is het Engeland dat je waarschijnlijk kent uit de verhalen van Beatrix Potter en dat je tegenkomt als je op ‘Engeland’ zoekt op Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan dorpjes als Painswick, Bibury en The Slaughters die naar mijn mening ook wel wat weg hebben van The Shire uit de Lord of the Rings reeks. Dit is het romantische Engeland dat ik altijd voor ogen had.

Graafschap: Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire
Meer info: ↠ cotswolds.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Lake District Engeland | via It's Travel O'Clock

Lake District, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via it's Travel O'Clock

Lake District, Engeland

In het Noordwesten van Engeland ligt het Lake District National Park, dat heeft haar naam verkregen dankzij de 16 meren in dit gebied. Het Windermere Lake is met 14,7 km² het grootste van het stel. Het is een paradijs voor langeafstandswandelaars en bergbeklimmers, dankzij een ruig en heuvelachtig landschap. Het klimaat is hier vochtig en de weersomstandigheden kunnen omslaan als een blad aan de boom dus voorzichtigheid is wel geboden. Hoewel wild kamperen in Engeland officieel alleen mag met de toestemming van de landeigenaar, wordt er in het Lake District volgens een goede traditie regelmatig een oogje toegeknepen als je de boel netjes achter laat. Het Lake District is dus de ideale bestemming voor een outdoor avontuur.

Graafschap: Cumbria
Meer info: ↠ lakedistrict.gov.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Carrick a rede rope bridge, Northern Ireland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Giant's Causeway, Northern Ireland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Causeway Coast, Noord Ierland

De Noord Ierse kust is lekker ruig en staat bol van de mystiek en spannende legendes worden er over deze regio verteld. De Giant’s Causeway bijvoorbeeld, feitelijk is dit ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden, maar de legende vertelt een ander verhaal. Zo zou reus Finn McGool en plek vol folklore hebben willen achterlaten voor zijn familie en besloten hebben om de stenen uit te carven. De Giants Causeway is de enige plek in Noord Ierland met een notatie op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bijzondere Carrick – a – Rede Rope Bridge is even verderop te vinden. Deze touwbrug biedt geweldige uitzichten op de ruige kust en leidt de avonturiers die het aandurven om over de brug te lopen, naar Carrick island, dat vroeger door vissers werd gebruikt om de beste vangst binnen te halen.

Graafschap: Antrim
Meer info: ↠ visitcausewaycoastandglens.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Edinburgh, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Edinburgh, Schotland

Het sprookje dat Edinburgh heet mag absoluut niet ontbreken op deze GREAT Britain Travel Bucket List. Het uitzicht op de stad vanaf Arthur’s Seat of Edinburgh Castle is zoals je ziet fenomenaal en de historische stad ligt aan je voeten. Kronkelende straatjes, gezellige pups, een overload aan geschiedenis, kastelen en de beroemde universiteit zijn voor mij dé reden waarom Edinburgh absoluut het bezoeken waard is. Ook de jaarwisseling in Edinburgh schijnt een erg bijzonder feest te zijn. Nieuwsgierig? Google dan eens op ‘Hogmanay’.

Graafschap: Edinburgh
Meer info: ↠ thisisedinburgh.com
Bronnen foto’s: 1
, 2

Port Isaac, Cornwall, England - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Cornwall, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Cornwall Coast, Engeland

Ik ben een echte beach girl dus Cornwall – het strandwalhalla van Engeland – mocht absoluut niet op deze GREAT Britain Travel Bucket List ontbreken. Met meer dan 300 stranden is deze kuststrook het uitgelezen gebied om heerlijk langs de waterlijn te struinen. Porthcurno Beach by Land’s End bijvoorbeeld, is een absoluut plaatje en ook de kleine vissersdorpjes hier lijken me heerlijk om op een zonnige voorjaarsdag doorheen te lopen! Wie had ooit gedacht dat dit Engeland is!

Graafschap: Cornwall
Meer info: ↠ visitcornwall.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Dark Hedges, Northern Ireland | The It's Travel O'Clock GREAT Britain Travel Bucket List

The Dark Hedges, Northern Ireland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Dark Hedges, Noord Ierland

Een van de meest iconische wegen in Noord Ierland is deze weg door de ‘Dark Hedges’. Doordat de toppen van de bomen naar elkaar toegroeien, vormen ze een soort romantische haag voor diegenen die er onder doorrijden. Een roadtrip door het Noord Ierse land is niet compleet zonder een fotostop bij deze ‘verlaten’ weg bij het dorpje Ballymoney. The Dark Hedges waren ook te zien in Game of Thrones toen Arya Stark uit King’s Landing ontsnapte.

Graafschap: Antrim
Meer info: discovernorthernireland.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Fairy pools, Isle of Skye, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Isle of Skye, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Isle of Skye, Schotland

Isle of Skye is zo’n beetje het natuur en outdoor walhalla van Schotland, zo niet van heel Groot Brittannië. Indrukwekkende vergezichten, kletterende watervallen, beangstigend stijle kliffen, een bulkende zee die woest op de stenen slaat en prachtige berglandschappen en meren. Hier ga je heen om overdag lekker van de natuur te genieten en het avontuur op te zoeken, om vervolgens de dag af te sluiten met een whiskeyproeverij bij bijvoorbeeld de Talisker distilleerderij of ‘s avonds in een kroeg met een knisperend haardvuurtje onderuit te zakken en nog even na te genieten. De Fairy Pools zijn een bijzondere verschijning.

Graafschap: Highland
Meer info: ↠ islesofskye.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Bath, England GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Royal Crescent, Bath, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Bath, Engeland

In Bath stap je de wereld van de beroemde schrijfster Jane Austen binnen, die hier een deel van haar leven woonde. De naam heeft de stad echter te danken aan de eeuwenoude Romeinse thermale baden die midden in de stad liggen en die jij en ik ook kunnen bezoeken. Vanaf het Alexandra Park heb je een geweldig uitzicht over de historische skyline, de Palladian Bridge in Prior Park en de Royal Crescent mag je absoluut niet missen en traditioneel aan de afternoon tea ga je bij de iconische Pump Room. In 1987 was dit alles reden genoeg voor UNESCO om de hele stad Bath op haar Werelderfgoedlijst te plaatsen. Na Londen is Bath de meest drukbezochte toeristenplaats van Engeland.

Graafschap: Somerset
Meer info: ↠ visitbath.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Channel Islands, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Guernsey, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Guernsey & Jersey, Engeland

De eilanden Guernsey en Jersey zijn officieel geen onderdeel van Groot Brittannië, maar behoren wel tot Brits kroonbezit. Dankzij hun ligging in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk, profiteren deze eilanden van het beste van beide landen en heerst er een aangenaam mild zeeklimaat. Kleine baaien, azuurblauwe zeeën, idyllische vissersdorpjes, mooi aangelegde tuinen, charmante winkelstraatjes, een rijke geschiedenis, heerlijke wandelroutes en een culinair pareltje, het is slechts een greep uit de aspecten die deze eilanden het bezoeken waard maken.

Graafschap: Kanaaleilanden, autonoom bezit van de Britse Kroon
Meer info: ↠ visitguernsey.com en jersey.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Highclere Castle, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Highclere Castle, England The GREAT Britain Travel Bucket List | via It O'Clock

Highclere Castle, Engeland

Voordat de serie Downton Abbey een enorme hit werd hadden ongetwijfeld nog maar weinig mensen van Highclere Castle gehoord. Sindsdien is het landgoed, dat in de serie doorgaat voor Downton Abbey, een ware toeristentrekpleister en kun je de wereld van Mary Crawley en Carson zelf binnenstappen. In de zomermaanden is Highclere Castle van zondag – donderdag geopend voor het publiek, maar voor aankomend jaar zijn alle pre-sale tickets al helemaal uitverkocht! Wel zijn er nog zogenoemde ‘walk up’ tickets verkrijgbaar, maar deze zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. En kaartje voor het kasteel en de tuinen kost je £15 p.p.

Lees ook: De magie van Downton Abbey
Meer info: ↠ highclerecastle.co.uk
Graafschap: West Berkshire
Bronnen foto’s: 1, 2

Three Choirs Vineyards, England - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Three Choirs Vineyard, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Three Choirs Vineyard, Engeland

Het mooie aan de Britse eilanden is dat ze verrassen. Elke bocht die je omgaat kan weer iets anders om de hoek hebben liggen. Wie had bijvoorbeeld gedacht om uitgestrekte wijngaarden in het Engelse landschap aan te treffen? Met mijn voorliefde voor wijn en als Anglofiel zorgt dit ervoor dat mijn hart sneller gaat kloppen. Ik las voor het eerst over Three Choirs op de leuke GB-minded blog Gotta Keep Movin‘. Naast dat de foto’s prachtig zijn, las ik hier ook dat de wijn die hier gemaakt wordt van hoge kwaliteit is en misschien wel het mooiste is dat je ook nog eens met uitzicht op de wijnranken kunt overnachten! Ik zeg een win-win situatie!

Graafschap: Gloucestershire en Hampshire
Meer info: ↠ three-choirs-vineyards.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Glenfinnan, Schotland | The It's Travel O'Clock GREAT Britain Travel Bucket List

Glenfinnan Viacduct, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Glenfinnan, Schotland

Mede Harry Potter fans zullen de brug op de foto’s meteen herkennen. Het is het Glenfinnan Viaduct dat in de films figureerde tezamen met de Hogwarts Express. Niet alleen is dat voor movie buffs al reden genoeg om het viaduct te bezoeken, het is ook nog eens een prachtig plaatje. Glenfinnan ligt aan de rand van de Schotse Hooglanden in de buurt van Loch Schiel.

Graafschap: Highland
Meer info: ↠ walkinghighlands.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2 

Liverpool, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clokc

Liverpool, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Liverpool, Engeland

Ze zijn schaars in deze lijst, maar grote steden en ik zijn altijd dikke vrienden en daarom verdient Liverpool natuurlijk een plaats op deze bucket list. Het is de stad van Liverpool F.C., van de Beatles en van musea. Het is een rauwe stad met een zacht randje en met een rijke scheepshistorie. Aan het Albert Dock in de bruisende waterfront van de stad, staat het Merseyside Maritime Museum dat je meeneemt in het nautische verleden van de stad en regio. Op de 4e verdieping kun je vanuit het café genieten van een fab view. Een nog beter uitzicht heb je bij Panoramic34 waar je onder het genot van een Engelse afternoon tea uitzicht hebt op de DocksDaarnaast heeft Liverpool ook een heleboel parken waar je lekker kunt chillen (zelfs meer dan Parijs) en kun je er uitstekend shoppen.

Graafschap: Merseyside
Meer info: ↠ visitliverpool.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Balmoral Castle, Scotland - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Balmoral Castle, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Balmoral Castle, Schotland

Het Balmoral Castle is het Schotse vakantieadres van The Royal Family en een prachtig kasteel om eens een middagje rond te neuzen. In de woorden van Queen Victoria “my dear paradise in the Highlands”. Van eind maart – eind juli kunnen ook jij en ik een kijkje nemen in het kasteel en dromen over het leven van ‘s werelds beroemdste adelijke familie. In 2016 kost een bezoekje £11,50 p.p. Je kunt ook meegaan met een Castle en Safari tour, waarbij je een paar uur met een gids in een Jeep door de uitgestrekte landschappen van Caledonia Pine Forest trekt en met een beetje geluk ook wildlife spot.

Graafschap: Aberdeenshire
Meer info: ↠ balmoralcastle.com
Bronnen foto’s: 1, 2 

Glastonbury Festival, England - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Glastonbury Abbey, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Glastonbury Festival, Engeland

Glastonbury is een ietwat vreemde eend in de bijt in deze lijst. Waar het bol staat van mooie natuurgebieden, kustlijnen en knappe dorpjes mag ook de moeder aller festivals niet ontbreken die jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld trekt. Tijdens de Summer Solstice (midzomernacht) verandert dit normaalgesproken behoorlijk slaperige dorpje in het epicentrum van dikke beats, theater, dans, poëzie en lekker in de modder stampen met je kaplaarzen. Hoewel dit een alternatief festival is – te vergelijken met Woodstock in Amerika – zijn het niet alleen maar alternatieve namen die de line-up sieren. Zo staan dit jaar Adele en Coldplay bovenaan en eerder al traden U2, Lionel Richie, David Bowie, Mumford & Sons, Beyoncé en Pendulum op voor het uitzinnige publiek. En ja, ooit wil ik daar heel graag bij zijn! De rest van het jaar is Glastonbury de rust zelve en kun je de wereld van druïden, magie en ruïnes in duiken.

Graafschap: Somerset
Meer info:  glastonburyfestivals.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Snowdonia, Wales | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Snowdonia, Wales

Het outdoor walhalla van Wales, zo noemt het verkeersbureau deze regio aan de kust. Hiken, mountainbiken, paardrijden, raften of de grotten induiken, het kan hier in deze mooie omgeving allemaal. Dit nationale park is vernoemd naar de hoogste berg, Snowdon en met een oppervlakte van 2175 km² is dit het grootste natuurpark van Wales. Niet heel vreemd dus dat dit park een grote hoeveelheid aan natuurschoon te bieden heeft, waaronder 100 meren, 90 bergtoppen en een kustlijn van maar liefst 60 kilometer. Een van die natuurschatten is de Fairy Glen op de foto links. Ik zie een paar dagen op avontuur in dit gebied al helemaal voor me!

Graafschap: Gwynedd en Conwy
Meer info: ↠ snowdonia.info
Bronnen foto’s: 1, 2

Loch an Eilein, Schotland, The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Loch an Eilein, Schotland

Loch an Eilein in het Schots betekent ‘Meer met het eiland’ en is er echt een voor in de boeken. In 2010 werd deze plek volgens eigen zeggen gekroond tot de beste picknickplek in Groot Brittannië. Het ligt in de uitgestrekte Schotse hooglanden en op het eilandje in het meer staat een kasteel terwijl je in de verte de herten waarschijnlijk kunt horen brullen. Een heerlijk plek voor een mooie wandeling. Schotser dan dit kan haast niet. Loch an Eilein is te vinden in het Cairngorms National Park en wist je trouwens dat je in dit park ook kunt skiën?

Graafschap: Inverness-shire
Meer info: ↠ visitcairngorms.com
Bronnen foto’s: 1, 2

Stratford upon Avon, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Stratford upon Avon, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via it's Travel O'Clock

Stratford upon Avon, Engeland

Een bucket list vol mooie plaatsen in Groot Brittannië is niet compleet zonder de geboorteplaats van wellicht wel de meest beroemde Brit. Zijn verhalen zijn al eeuwenoud, wereldberoemd en worden nog altijd vertelt. Over wie ik het heb? William Shakespeare! De toneelstukkenschrijver werd in dit handelsdorpje geboren waardoor dit een van de meest populaire toeristische trekpleisters van Engeland is. Daarnaast is het ook gewoon een plaatje om te zien.

Graafschap: Warwickshire
Meer info: ↠ visitstratforduponavon.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Packhorse Bridge, Scotland - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Packhorse Bridge in Carrbridge, Schotland

Stenen bruggetjes als deze zie je veel op de Britse eilanden. Ze gaan al eeuwen terug en vaak zijn het niet meer dan ruines die overblijven. Dit type bruggetjes heeft de naam ‘Packhorse Bridge’ en deze schoonheid is de oudste van het stel en te vinden in het Schotse Carrbridge. Sinds een grote overstroming in 1829 is de brug echter ernstig beschadigd en niet meer als zodanig te gebruiken. Tegenwoordig is het vooral een mooie eyecatcher en een geliefd object voor fotografen die de omgeving op de gevoelige plaat vastleggen.

Graafschap: Highland
Meer info: ↠ Wikipedia
Bronnen foto’s: 1, 2

Stourhead Garden, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Stourhead Garden, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Stourhead Garden, Engeland

Wie de film Pride & Prejudice wel eens gezien heeft, kan zich ongetwijfeld de scène herinneren waarin Mr. Darcy zijn gevoelens kenbaar maakt aan Lizzy, daar bij dat mooie monument in de stromende regen. Dat was geen filmset, nee die plek kun je echt bezoeken en wel in het Stourhead Garden van het gelijknamige landgoed. Struin door de prachtig aangelegde tuinen met een picknickmand aan je arm en bewonder het Pantheon met en geweldig uitzicht op de vijver. Een bezoekje aan de tuin en het landgoed is echter niet gratis. Voor het beheer ervan vraagt het National Trust £7.10 p.p.

Graafschap: Wiltshire
Meer info: ↠ visitwiltshire.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Plymouth, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Plymouth, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Plymouth, Engeland

Plymouth is misschien wel dé kuststad van Engeland. Waar Brighton veel toeristen trekt die een dagje naar de stad komen in combinatie met een stedentrip in Londen, trekt Plymouth vooral de Britten zelf die vakantie vieren in het zonnige Devon. Plymouth is het foodie walhalla van Zuid Engeland en een scala aan beroemde chefs hebben hier hun waterfront restaurants in de Barbican of Sutton Harbours met hun keienstraatjes. Niet heel vreemd, want in Plymouth zijn verse vis en andere lokale ingrediënten nooit ver weg. In Plymouth tref je ook een rijke marine geschiedenis met o.a. de Royal William Yard. Ooit werden hier strategieën om de Spanjaarden te verslaan uitgedacht, tegenwoordig is het vooral het terrein van hippe kunst en cultuur met o.a. een openluchtbioscoop en allerlei kunstateliers.

Graafschap: Devon
Meer info: ↠ visitplymouth.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Leeds, England - The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Leeds Arcades, England | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Leeds, Engeland

In het Noorden van Engeland ligt de bruisende stad Leeds. Een stad dat bekend staat om haar sierlijke shopping arcades zoals de Victoria Arcade, maar ook gezellige grand café’s en bars. Volgens Rough Guides is Leeds zelfs de beste stopstad van Groot Brittannië. De Corn Exchange is de lokale variant van de Londense Spitalfields Market waar je overal vintage shops, onafhankelijke boekenwinkeltjes en kleine eettentjes vindt. Overigens schijn je in Leeds ook erg goed naar het theater en het ballet te kunnen gaan. Genoeg te doen en te zien lijkt mij zo.

Graafschap: Yorkshire
Meer info: ↠ visitleeds.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Buachaille Etive Mor, Scotland | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Buachaille Etive Mòr, Schotland

Het is misschien wel de bekendste berg van heel Schotland, de Buachaille Etive Mòr in de omgeving van Glen Coe in de Hooglanden. Zie je in Schotland een rek vol ansichtkaarten, dan is de kans groot dat het merendeel ervan een foto van deze iconische berg er op heeft staan. Met name onder serieuze wandelaars en bergbeklimmers is het een fenomeen. Nou ben ik alles behalve dat, maar hoe gaaf zou het zijn om in deze omgeving rond te lopen en te fotograferen? Helemaal gaaf zou het zijn om hier te parapente of nog vetter, een helikoptervlucht te maken!

Graafschap: Highland
Meer info: ↠ walkinghighlands.co.uk
Bronnen foto’s: 1, 2

Pembrokeshire, Wales | The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Het houdt niet op met foto’s van de prachtige Britse natuur want ook Pembrokeshire in Wales is er weer echt een voor op de wishlist. Ook dit is weer een prachtig National Park en gelegen aan die zo indrukwekkende kust National Park of niet, de goudkleurige zandstranden, het felle blauwe water en spectaculaire rotsformaties zorgen ervoor dat ook dit weer een heerlijke kust is om te verkennen. Oh, en had ik al verteld dat je hier ook dolfijnen kunt spotten? Jep! Ga mee met een ocean raft en zie die heerlijke beestjes voor de kust uit het water springen. Alsof dat nog niet genoeg was kun je hier ook goed surfen.

Graafschap: Pembrokeshire
Meer info: ↠ visitpembrokeshire.com
Bronnen foto’s: 1, 2 

3 maanden ben ik er mee bezig geweest om deze mooie reeks aan bestemmingen in Engeland, Schotland, Noord Ierland en Wales samen te stellen met de grootst mogelijke zorg. Ik ben heel erg benieuwd welke plek jij op jouw GREAT Britain Travel Bucket List zou zetten! Enneh … sharing is caring! ;-)
 
Happy travels, xoxo

 

PIN IT

The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Ja, ik kan je de Cotswolds zeker aanraden. Mijn familie woont daar in de buurt en heb daar als kind heel wat tijd doorgebracht, prachtig. Engeland heeft ook superleuke steden. Ik vind het altijd jammer als mensen niet verder komen als Londen, terwijl Newcastle, Liverpool, Brighton en Manchester ook zo gaaf zijn.
  Esther onlangs geplaatst…Stedentrip Rome: bekijk VaticaanstadMy Profile

 2. Wat een toffe post! Ik zou heel graag Schotland willen ontdekken en die foto’s zijn echt super mooi!(al is het her en der natuurlijk een beetje gefotoshopt haha). Wil er zeker snel een keer naartoe en dan hopen op prachtig weer :)

 3. Wauw wat een prachtig mooi overzicht! Ik zie meteen alweer dat ik nog veel te weinig van GB heb gezien alleen Edinburgh en Londen ken ik. Terwijl dit één van mijn favoriete bestemmingen is. Als ik deze lijst zie stap ik het liefst morgen al op het vliegtuig :D
  Sabine onlangs geplaatst…Minder suiker: onzin of noodzaak?My Profile

 4. Wow, dat noem ik nog eens een fijne portie reisinspiratie. Helaas nog nooit de oversteek gemaakt naar GB, ik wil altijd te graag mooi-weer-garantie denk ik. :) Maar als ik deze foto’s zie dan krijg ik wel zin om toch eens het risico te gaan nemen!!
  Yvonne onlangs geplaatst…In the Picture: IvonneMy Profile

 5. Sandra Smits Says: februari 20, 2020 at 5:28 pm

  Top deze info! Ik heb nu al zin in de oversteek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close