Travel inspiration | eilandleven op Formentera Destinations / Inspiratie

Dankzij films als ‘Verliefd op Ibiza’ en de hysterische bruiloft van Patty Brard, staat het Spaanse eiland Ibiza meer dan eens in de spotlights. Van de hippiemarkt tot de dikste feesten, Ibiza heeft het allemaal. Tenminste, die indruk krijg ik, want ik ben er nog nooit geweest. Tijdens De Vakantiebeurs maakte ik kennis met Formentera, het kleine zusje van Ibiza. Net zo mooi, maar niet zo gehyped. Ik werd nieuwsgierig en deed onderzoek. Kijk mee voor een dosis reisinspiratie over Formentera.

Kajakken op het Spaanse eiland Formentera

Blauwer dan blauw

Mocht je mijn blog al langer dan vandaag in de gaten houden, dan is je vast opgevallen dat blauw een terugkerende factor is. Niet alleen in mijn huisstijl, maar ook in de bestemmingen waar ik over schrijf. Blauw is prachtig en op Formentera is er blauw in overvloed. Kraakheldere zeeën en kleine baaitjes sieren het eiland. Een absolute plus.

Paardrijden op Formentera | via It's Travel O'Clock
Kleurspektakel op Formentera | via It's Travel O'Clock
Natuurpracht

Vanwege het geringe aantal toeristen dat Formentera weet te vinden, heeft de natuur hier grotendeels vrij spel. Een onderwaterwereld gaat voor je open, maar ook boven water is hier genoeg te zien en te doen. Zo’n paardenritje over het strand en door de duinen lijkt mij wel wat. Het is al weer veel te lang geleden dat ik op de rug van een paard zat.

Het is dat mijn volgende zomervakantie als het goed is naar Griekenland gaat, maar Formentera behoort zeker tot een mogelijke bestemming voor een volgende vakantie. Wie ziet zichzelf nog meer over dit eiland ronddwalen? Meer weten over Formentera? Check dan even formentera.es/en

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Inderdaad blauwer dan blauw! En volgens mij is de natuur echt prachtig! Maar een weekje Griekenland in de zomer is ook niet verkeerd!

 2. Ben echt helemaal verzot op de Balearen, heb Menorca en Mallorca al af kunnen strepen. Ibiza en Formentera staan zéker nog op mijn lijstje. Menorca was ook echt práchtig met turquoise water en alles met scooter te bereiken.
  Debby onlangs geplaatst…ABOUT THE DUTCHMy Profile

 3. Ziet er prachtig uit!! Ik overweeg een roadtrip Spanje deze zomer. Misschien is dit een mooie afsluiter!
  Joost onlangs geplaatst…Funny Stories: Als ik nu geen hondsdolheid krijg..My Profile

 4. Lijkt me een heerlijke bestemming voor de herfst of zo rond februari. Even alvast en zon opzoeken en genieten van de prachtige natuur en knalblauwe zee. Ik kende het eiland overigens niet, maar ik las er vorig jaar op wat blogs over. Weer eentje erbij op mijn wishlist die steeds langer wordt! Dit lijkt me overigens ook een perfect eiland voor de echte vakantie, een van je doelen voor 2015. Zó groot is het er tenslotte ook niet. Ideaal!
  Marcella onlangs geplaatst…Pluk het geluk!My Profile

 5. Leuk om te lezen en mooie foto’s. Ik had er tot aan de vakantiebeurs ook nog nooit van gehoord maar nu denk ik zeker leuk om te onthouden. Lijkt me vooral een fijne bestemming voor het voorjaar of najaar.
  Tikva onlangs geplaatst…Top 10 wateractiviteitenMy Profile

 6. Ja, ik zie me daar héél graag zitten (lopen/zwemmen/eten/ontdekken). Ik ben wel ooit op Ibiza en Mallorca geweest, maar nog niet op Menorca en Formentera. Het lijkt me zo mooi! Tijdens de TravelpreSSentation heb ik uitgebreid met de Formenteraanse (wat klinkt dat gek) vertegenwoordiger gesproken, dus ik hoop absoluut dat het er een keer van komt!

 7. Zo lijkt me een heerlijk bestemming om even voor weg te zijn. Wist ook niet dat het zo mooi was. Ik ga deze plek zeker onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close