Travel Inspiration | een droomvakantie op Bali Destinations / Inspiratie

In mijn leven heb ik al veel mogen reizen en ontdekken, iets waar ik mijzelf iedere keer weer gelukkig om prijs. Niet dat het er toe doet, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik in 25 landen ben geweest en op elk continent – m.u.v. Antarctica – voet aan wal heb mogen zetten. Al die reizen hebben ieder op zijn manier een indruk op mij gemaakt wat resulteerde in een paar favorieten en een paar wat mindere bestemmingen.

Zo ben ik erg verzot geraakt op ons eigen Europa, maar vooral ook Zuid Amerika past helemaal in mijn straatje. Azië daarentegen blijkt minder mijn ding te zijn, alhoewel ik van meerdere mensen te horen kreeg dat dit vooral te maken heeft met de bestemmingen waar ik in Azië ben geweest: Singapore en Maleisië. Velen die alle uithoeken van dit continent hebben bereisd vinden dit niet echt Azië, niet zoals bijvoorbeeld Laos of Vietnam.

Travel Inspiration | een droomvakantie op Bali

Ondanks mijn eigen ervaringen bleef ik nieuwsgierig naar dit deel van de wereld. Iedereen is altijd zo ontzettend enthousiast als ze terugkomen. Neem mijn eigen moeder bijvoorbeeld, die maakte kennis met Azië op Bali en is inmiddels net terug van haar 3e reis dat haar naar Thailand, Vietnam en Cambodja bracht. Ik besloot eens te kijken wat die vlam heeft aangestoken en ging op zoek naar travel inspiration voor een droomvakantie op Bali.

Kuta Beach, Bali | via It's Travel O'Clock

Bali is al jaren een populaire vakantiebestemming en kijkende naar een hoop mooie foto’s van luxe villa’s, de perfecte surf golven, de rijstvelden en de vele tempels, kan ik begrijpen waarom diegenen die hier een vakantie doorbrachten graag nog eens terug zouden willen. Het eiland wordt gesierd door een combinatie van natuur en cultuur – een mix die ik persoonlijk erg kan waarderen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik deze tekst tegen:

‘Een Balinees streeft te leven in harmonie met de goden, de natuur en  je medemens. De balans van deze drie-eenheid is belangrijker in het leven dan geld verdienen. Misschien is dit het geheim van de altijd lachende gezichten op Bali.’

Tempels op Bali | via It's Travel O'Clock

Als iedereen met deze gedachte terug zou komen van een vakantie op het Indonesische eiland, dan zou die eeuwige strijd op deze aarde misschien ooit verdwijnen. Maar dat is een Utopia natuurlijk.

Bali | waar natuur en cultuur samenkomen

Op dit eiland leeft men volgens de Balinees hindoeistische geloofscultuur en heeft elk dorp 3 tempels: 1 voor elke hoofdgod. Ook tussen de vele rijstvelden zijn overal tempels te vinden, weliswaar ter grootte van een vogelhuisje, maar toch. Om deze reden wordt Bali ook wel ‘het eiland van de duizend tempels’ genoemd. Als toerist is het natuurlijk erg interessant om je hier in te verdiepen en fietsen tussen de rijstvelden wordt dan ook vaak getipt als leuke excursie. De rijstvelden van Munduk en Sidemen zijn zelfs zo mooi dat ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Ubud, Bali | via It's Travel O'Clock

Droomvakantie op Bali | via It's Travel O'Clock
Naast haar rijstvelden staat Bali vooral ook bekend om haar fenomenale stranden en nog betere surf golven. Kuta, Seminyak en Legiyan hebben al op menig lijstje met mooiste stranden gestaan. Deze stranden liggen in het zuiden van Bali, maar in het noorden liggen Lovina en Pemiteran die juist weer bekend staan om het goeie snorkelwater en de dolfijnen.

Ubud is het creatieve en spirituele hart van het eiland en staat bij menigeen te boek als dé ‘Eat, Pray, Love’ plek waar je jouw eigen yoga-avontuur aan kunt gaan. Lindsey van DailyLin maakte vorig jaar een soloreis naar Bali en was met name te spreken over dit levendige dorp en noemt het een health (foodie) paradise. Niet verkeerd! Een van de leuke dingen die je hier kunt doen is het volgen van een kookcursus, thuis bij een lokale familie.

Een kookworkshop bij de locals op Bali met Footprint Travel | via It's Travel O'Clock
Footprint Travel is een Nederlandse reisorganisatie die net als ik gelooft in het ‘go local’ principe. Zij bieden vakanties waarbij het genieten in contact komen met locals voorop staat en dat allemaal zo duurzaam mogelijk. Zo’n kookcursus, maar bijvoorbeeld ook het overnachten bij locals of het erop uit trekken met een lokale gids raden zij dan ook altijd aan tijdens een reis en kan bij het boeken van een reis geregeld worden.

In Peru overnachtte ik ook tot twee keer toe bij de locals, ging met ze op pad door de bergen, leerde hoe wol gesponnen en geverfd werd en hielp met de bereiding van de lokale specialiteit: cuy – oftewel cavia. Die ervaring is mij toen erg goed bevallen, dat ik dit op Bali voor een paar nachtjes ook wel voor mij zie.

Wat is jouw favoriete continent?

Happy Travels, xoxo

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wat mooi! Ik ga komende zomer naar Indonesië en twijfel nu weer heel erg of ik toch niet naar Bali moet ;)!
  Stéphanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Een persoonlijke blogMy Profile

 2. Ohh wauw. Azië trekt mij wel super erg qua geloof en levensvisie, maar op de een of andere manier kom ik altijd bij iets Spaanstaligs uit :’). Maar bij deze foto’s amnamnam neem mij maar mee hoor!
  Debby onlangs geplaatst…3 ways to meditateMy Profile

 3. mirjam velthuizen Says: maart 15, 2015 at 7:12 pm

  Leuk een blog over Bali. Wij zijn er vorig jaar geweest. Erg mooi, vooral de rijstvelden en de tempels. Tempel Tanah Lot is prachtig gelegen op een rots aan de kust. Bij eb kun je er naar toe lopen, bij vloed is hij omringd door water. Wij zaten in Sanur, erg aan te raden, gemoedelijke badplaats. Nadeel is het gigantisch drukke verkeer rondom de hoofdstad.

 4. Wat een leuk stuk om te lezen! Ik heb voor deze zomer een vakantie naar Bali gepland staan, door het lezen van je blog krijg ik er nog meer zin in. Het lijkt me heerlijk om door de rijstvelden te fietsen en bij locals een kookworkshop te volgen.

 5. Bali is een heerlijke bestemming! Ik ben er zelf 1 keer geweest maar wil graag nog een keer terug! Vergeet vooral de Gili eilanden niet! Wat tof dat je in Peru bij de locals hebt geslapen en dit weer wilt gaan doen op Bali! :) En mijn favoriete continent? Zuid-Amerika :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close