De ideale manier van reizen Inspiratie

Reizen, de wereld ontdekken, op zoek naar nieuwe plekken. Van fancy hotels tot dat leuke winkeltje dat je alleen tijdens die ene vakantie tegen kwam. Van cheeky zomerhits tot het wegrennen als de golven te hoog werden.
Reizen zit in me!                                           

 

** English **
Traveling, exploring the world, searching for new places. From fancy hotels to that cute little shop. From cheesy summer hitsongs to running away for the waves. I love to travel!

————————————————————————————————————————

Al vanaf mijn vroege middelbare schooltijd ben ik al bezig geweest met reizen en alles wat daarbij komt kijken. Ik herinner me nog als 12-jarig meisje, enthousiast op verzoek van mama naar de reisbureaus fietsen om de nieuwste reisbrochures op te halen en te speurneuzen naar een leuke vakantie voor van de zomer. “Kijk mam! Dit hotel heeft 3 sterren, 2 zwembaden, heeft halfpension en ligt op 100 meter lopen van het strand! Oh kijk, ze hebben ook een supervette waterval én een cocktailbar!”. Oh wat was ik idolaat van het strand, de golven, kindercocktails en het komen en gaan van mensen in een hotel. Toen ik 12 was, was ik zo enthousiast over ene ‘Hotel Jacaranda’ op Tenerife, dat ik weken lang alle pluspunten (minpunten waren echt niet boeiend!) aan mijn moeder heb lopen vertellen, net zo lang totdat we inderdaad eindelijk 2 weken op vakantie zouden gaan naar jawel, Hotel Jacaranda op Tenerife.

———————————————————————————————————————————————————
** English **
Ever since early high school, I recall myself being travel-minded. As a 12-year old, my mom had sent my out to get the latest brochures and excited as I was I came home and started digging for the coolest summer vacation. “Look mom! This hotel has 3 stars, 2 pools, half board and lies 100 meters away from the beach!” Oh boy, was I in love with the beach. During that digging-session I was so excited about a certain ‘Hotel Jacaranda’ at Tenerife I practically begged if we could go. I quess my 12-year old self was a charmer!

hotel jacaranda

Dit was 1 van de helderste herinneringen die ik heb aan mijn voorliefde voor reizen en het organiseren ervan. Hoe trots was ik dan ook dat we toen daadwerkelijk op vakantie gingen naar het hotel wat ik had uitgezocht! Grappig want zo anders beleef ik reizen nu … 

Toen ik 12 was, dus inmiddels 10 jaar geleden, bestond het reizen uit de zomervakantie en het uitzoeken van een camping of hotel. Wat maakte het nou uit of die camping of dat hotel op Mallorca of op Kreta stond, zolang er maar een fijn zandstrand, halfpension en een gezellige boulevard was. Tegenwoordig heb ik, ondanks de geweldige herinneringen aan deze vakantie, een soort afkeer ontwikkeld voor wat ik graag noem ‘zielloos vakantie’. Ik zie mezelf dan tegenwoordig ook niet meer als vakantieganger, maar als reiziger want ja… een vakantieganger bakt alleen maar in de zon toch? 

Nee een reiziger is heel wat anders. Die gaat namelijk opzoek naar de identiteit van een bestemming en maakt het wel degelijk uit of dat Mallorca of Kreta is! Waar een vakantieganger op zoek is naar een goeie deal en een leuke tijd, gaat een reiziger opzoek naar cultuur, natuur en avontuur. Maar het beste is nog altijd het combineren van deze 2. Dat heb ik tijdens mijn stage in Australië wel geleerd, er is niks mis met ‘vakantiegangers’ en ‘reizigers’ zijn niet beter, ze zijn gewoon ‘anders’

———————————————————————————————————————————————————
** English **
It was one of the 1st memories I have of my love for travel and I was so proud that we actually went. Funny really, because my point-of-view has done a 180!. 10 years ago traveling was picking out the next summer holiday and nobody cared about the destination as long as there was a sandy beach, half board and a buzzing boulevard. Although my memories of that Tenerife holiday are great, I now developed somewhat of a dislike for these kind of ‘soulless’ holidays. I like to think of myself as a traveler. But what’s the difference? A ‘vacationer’ only bakes in the sun and travellers go out and discover right? Well… I believe that the combination of the 2 makes perfect! Neither one is better, they are just different.

Chinatown, Singapore | It's Travel O'ClockAls bijna afgestudeerde toerisme-student zie ik nu 10 jaar later in hoe geweldig je vakantie/reis moet zijn als je het bovenstaande kan combineren! Het enthousiasme van het vinden van een gaaf hotel, dat dan uiteraard in een mooie en interessante omgeving staat. Een omgeving waar veel te doen en te zien is, maar waar je de volgende dag ook lekker lui met een goed boek heerlijk op het strand kan uitrusten en genieten van de rollende golven.

——————————————————————————————————————————————————-
** English **
As an almost graduate tourism-student, 10 years later I see how amazing it is to combine vacationing with traveling! The enthusiasm of finding a great hotel that obviously lies in a beautiful and interesting area. An area that offers much to see and do, but where you can hang out at the beach the day after with a good book while enjoying the sound of rolling waves.
De vakantiereiziger

De vakantiereiziger

Ja een vakantiereis is ideaal en ik ben er dan ook trots op dat ik deze zomer die perfecte combinatie in Maleisië waar ga maken!

Hoe ziet jouw ideale vakantiereis er uit?

xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuk geschreven! Ik vond vroeger het doorlezen van reisgidsen ook heerlijk! Het mooiste hotel uitzoeken in het lente zonnetje in februari. Nu wil ik ook wat meer dan alleen een mooi hotel en strand, maar zon en strand blijven nog altijd mijn favoriet. Nu liever een afgelegen/bijzonder strand in een leuk dorpje.

  2. Dank je, wat een leuke comment :). Ik vond het vroeger ook heerlijk, maar tegenwoordig haal ik mijn reisinspiratie van blogs. Mooie foto’s van ‘echte’ mensen ipv modellen zijn toch echt aantrekkelijker! Heb net ook gelijk jouw blog bekeken en ik voeg m gelijk toe aan m’n Bloglovin, het ziet er hip uit!

  3. Leuk artikel! Echt heel gaaf dat je naar Maleisië gaat!

  4. tristan Says: mei 3, 2013 at 1:59 am

    Was die trip naar Tenerife achteraf ook precies hoe je hem op je 12de uitgestippeld had? Leuk blogje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close