De wereld rond in 7 foto’s Destinations / Inspiratie

Het mooie aan reizen is het ontdekken van de diversiteit van de wereld. Geen meer, berg of stad is het zelfde en ook op cultureel vlak zijn de verschillen groot. Kijk alleen al naar de Nederlandse en Belgische cultuur. Waar je ook ter wereld bent, het is appels met peren vergelijken en in alles zijn mooie dingen te zien. Ondanks al die verschillen, zijn we in de essentie hetzelfde. In mijn nog relatief korte leven (’90) heb ik het geluk gehad om al veel van deze wereld te hebben mogen verkennen en met uitzondering van Antarctica heb ik elk continent al eens bezocht. Tijd om je mee te nemen op een fotografische reis rond alle continenten. De oplettende lezer zal een rode draad tegenkomen.

1. Europa

Hiking to the Rhine source in Switzerland | via It's Travel O'Clock

Ik begin dichtbij huis bij de bron van een an de machtigste rivieren van Europa, de Rijn. Diep in de bergen van Zwitserland tref je een water zo puur, fris en helder dat je niet anders kunt dan een kommetje maken en drinken. Hier ontspringt de rivier die zich via Duitsland een weg baant naar de Nederlandse kust. De stilte – op de aanwezigheid van slechts enkele wandelaars na – is oorverdovend.

2. Azië

Cruising the Kinabatagan River in Malaysian Borneo | via It's Travel O'ClockIn het Maleisische deel van Borneo maakte ik kennis met de machtige Kinabatagan Rivier. Deze rivier, gelegen in de buurt van Sandakan in het Noorden van het eiland, is de perfecte locatie voor liefhebbers van wildlife. Zowel toeristen als locals trekken er hier met kleine bootjes op uit om op zoek te gaan naar Orang-oetans en de Pygmy olifant.

3. Noord Amerika

The United States Capitol in Washington DC | via It's Travel O'Clock
In Washington DC, het politieke hart van Amerika, staat het Capitool die bij fervente kijkers van ‘House of Cards’ zoals ik ongetwijfeld wel bekend is. Hier is de wetgevende macht van het land gevestigd. In de warme nazomer is het hier heerlijk afkoelen en een fijne plek om je voeten rust te gunnen. Voor wie nog nooit in DC is geweest: het Capitool is vele malen groter en indrukwekkender dan het Witte Huis.

4. Zuid Amerika

Colorful Brazil, South America | via It's Travel O'Clock
In Brazilië is het water dat de klok slaat en de stranden zijn dan ook erg populair. Bij het gros van de mensen zijn de stranden Copacabana en Ipanema bij Rio de Janeiro natuurlijk de klinkende namen, maar ook in het Noordoosten zoals Natal, João Pessoa en Recife kom je terecht in een tropisch paradijs. Het is er altijd feest.

5. Oceanië

Roadtripping in Northern Australia | via It's Travel O'Clock
Australië is een land dat als eiland natuurlijk leeft met water. Elke staat die het land telt heeft een eigen kustlijn. De stranden zijn er fenomenaal, de golven bij surfers enorm populair en ook als het uitzicht tijdens een roadtrip langs de populaire Oostkust mag er zeker wezen. Mijn favoriet: het stukje van Cairns naar Port Douglas in de staat Queensland.

6. Afrika

Tango Market in Gambia, Africa | via It's Travel O'Clock
Gambia is het kleinste land op het Afrikaanse vasteland en met een kuststrook van pak ‘m beet 60 kilometer is het strand niet indrukwekkend te noemen. Toch is het onder de Nederlanders een relatief populaire bestemming voor een winterzon strandvakantie. Ik was echter meer onder de indruk van het stukje strand bij Tanji waar toeristen schaars zijn. Hier komt dagelijks de verse visvangst binnen om verhandeld te worden.

7. Antarctica

Living the dream, kayaking in Antarctica | via It's Travel O'Clock

De ultieme reisdroom is wat mij betreft een reis naar het einde van de wereld, naar Antarctica. Dit niemandsland heeft een ongelofelijk mooie natuur en is een bijzonder dierenparadijs. Zoals ik eerder al schreef is er een rode draad in dit verhaal, water en het is ook het water van Antarctica dat zo’n enorme aantrekkingskracht op mij heeft. Hoe gaaf zou het zijn om hier rond te varen of te kajakken en die enorme rotsschotsen van dichtbij te aanschouwen voordat het te laat is!

Happy travels, xoxo

Bron foto 7


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuke post! Antarctica lijkt me ook ge-wel-dig <3
    Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Dwalen in Charlestown (Boston)My Profile

  2. Wauw, prachtige foto’s! En echt awesome dat je al 6 van de 7 kan afvinken. Bij mij is dat helaas nog maar 2. Maar hopelijk streep ik ze op een dag allemaal af!:)
    Liese onlangs geplaatst…3 dingen die belachelijk duur zijn in Londen (+ hoe je dit kan oplossen)My Profile

  3. Oh, wat zou ik graag nog naar Antartica willen. Een collega van mij is er dit jaar geweest en heeft zulke mooie dingen gezien! Even doorsparen!
    Ester onlangs geplaatst…Buitenlandse gewoontes: Coca in PeruMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close