De mooiste fotografie Inspiratie

Fotografie is echt een hobby van mij. Heerlijk vind ik het om met mijn camera mooie plekken en fijne details vast te leggen. Ik heb zelfs ooit overwogen om een fotografie opleiding te gaan volgen, ware het niet dat deze heel duur zijn en je als fotograaf vaak niet een volwaardig inkomen kunt verdienen. Nu fotografeer ik alleen hobbywise en doe ik eigenlijk maar wat. Ondanks dat krijg ik vaak te horen dat ik ‘er wat mee moet gaan doen’. Vanuit die gedachte ontstond ooit dit blog. Ik wilde mijn foto’s delen met de wereld en gaandeweg leren van de commentaren.

Inmiddels is mijn blog vooral gericht op reizen en is fotografie een bijzaak geworden. Maar omdat ik toch er wat meer mee wil gaan doen, heb ik van de week een 50 mm f/1.8 lens besteld. Foto’s met veel scherptiediepte (hoewel dieptescherpte volgens sommigen een betere bewoording is) vind ik mooi en hier zou ik zelf graag wat beter in willen worden. Er zijn veel bloggers die jaloersmakende foto’s produceren en wiens stijl ik echt prachtig vind. Dit zijn dan ook goede leerscholen voor als ik zelf wat meer met fotografie aan de slag wil gaan. Mezelf verdiepen en mijn skills verbeteren. De volgende 5 dames zijn wat dat betreft een ware inspiratiebron.

Paris in four months

Paris in Four Months Photography

De foto’s van de Zweedse Carin zijn prachtig! Een tijd geleden verhuisde ze van Zweden naar Parijs en begon ze met het fotograferen van de stad, maar ook met mode reportages samen met Nicole. Alhoewel ik geen fashionista pur sang ben, vind ik de foto’s echt geweldig. Ze hebben allemaal een bepaalde stijl, kalm maar toch sexy en met oog voor detail. Naast haar leven in Parijs is Carin ook regelmatig in het buitenland te vinden. Zo is ze nu bijvoorbeeld bij de New York Fashion Week.

Your Lifestyle Guide

Your Lifestyle Guide Photography

De Nederlandse Jolien is waarschijnlijk mijn favoriete blogster. Al eerder noemde ik haar in mijn blog over Favoriete Blogs, maar ook haar fotografie verdient een eervolle vermelding. Ook Jolien van Your Lifestyle Guide heeft een hele eigen fotografie stijl met ruimte voor veel wit, mooie composities en altijd vrolijk. Your Lifestyle Guide is een vrij allround blog met veel posts over food, reizen en lifestyle en alles wordt even mooi weergegeven. Afgelopen zomer maakte ze een mooie rondreis door Amerika en ook dat leverde weer mooie foto’s op.

The U Lifestyle

The U Lifestyle Photography

The U Lifestyle (voorheen University Lifestyle) is het blog van de Spaanse Jules, die ik ontdekte via het blog van Jolien. Haar teksten lees ik eigenlijk bijna nooit (zowel Spaans als Engels) omdat haar schrijfstijl me niet echt kan pakken. Haar foto’s daarentegen vind ik vaak erg leuk om naar te kijken. Wat je vaak terug ziet zijn Jules zelf, haar vriend en zonnebrillen met spiegelglas. De stijl van Jules is een beetje Lomo achtig en er is vooral veel aandacht voor zichzelf en haar outfits. Nou vind ik die wederom niet zo heel boeiend, maar ze weet de foto’s altijd erg fijn weer te geven. Ook Jules reist veel, er staan dan ook reportages van veel Europese steden op haar blog.

The Wanderblogger

The Wanderblogger Photography

Dit is het blog van de goedlachse Amerikaanse Sarah die sinds eind vorig jaar in Londen woont. Samen met haar gezinnetje verhuisde ze en sindsdien is ze vaak op pad in Europa. Sarah doet de naam van haar blog eer aan, want als expat heeft ze al in meerdere delen van de wereld gewoond. Haar foto’s zijn altijd heel verhalend en met oog voor detail. Net als haar teksten trouwens. Ze weet zelfs de über toeristische Amsterdamse Bloemenmarkt tot een hotspot te verheffen met haar foto’s.

New York State of Mind

New York State of Mind photography

Ik sluit af met nog een Amerikaanse. Ook Daina van New York State of Mind maakt gave foto’s. Ze gaat er dan ook vaak zomaar op uit om foto’s te maken, alleen of samen vrienden. Puur voor de foto’s. En natuurlijk is natuurlijk een gave backdrop voor dit alles. Daina woont in Brooklyn en gaat er regelmatig op uit om bijzondere details te spotten zoals de sticker ‘Curb your ego’.

Deze 5 dames vormen samen mijn inspiratie en leerschool. Go pay them a visit!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Gave post! Je hebt een fijne lens gekocht, ik heb daar al zó veel plezier van gehad. Ben heel benieuwd naar de mooie foto’s die je gaat maken in Gambia!
  Mandy onlangs geplaatst…Nature: Even uitwaaien in de ‘achtertuin’.My Profile

 2. Van die lens ga je veel plezier krijgen! Ik fotografeer voor een krant en gebruik hem bijna dagelijks.

 3. Thank you for including me on your list! That was such a happy surprise to see this morning! I appreciate your kind words, too. :o)

  You will love using your 50mm. That same lens is on my camera 75% of the time. I love the way photos look when taken with a wide aperture!
  Sarah Shumate onlangs geplaatst…Ouse Valley Viaduct | West Sussex, EnglandMy Profile

 4. Ik zou ook heel graag betere foto’s kunnen maken, heb straks wat meer vrije tijd en ga hier dan ook zeker wat tijd aan besteden! Denk dat je veel plezier van je nieuwe lens gaat hebben! :)
  Rianne onlangs geplaatst…Bucketlist: The Rickshaw RunMy Profile

 5. Je zult geen spijt krijgen van deze aankoop. Ik vind deze lens echt geweldig en heb er veel foto’s mee geschoten. Inmiddels heb ik ook een 35 mm en die zit nu wat vaker op mijn camera, maar beiden lenzen zijn top.
  Heel veel plezier ermee!!
  LNNK onlangs geplaatst…In beeld: februari #1My Profile

 6. Thank you so much for including me in your post! What an honor! Taking photographs in NYC is one of my favorite things to do, and I am so happy that I get to share my pictures with others on my site. I have this whole week off, so I am hoping to get out and about to somewhere new every day!

  Thanks again!
  Daina onlangs geplaatst…Scenes from the weekend.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close