De magie van Downton Abbey Inspiratie

Opeens zag ik het overal, mensen die online aan het praten over Downton Abbey. Het is inmiddels al weer een tijd geleden, maar met name Amerikanen bleken gek op deze Britse serie. In Nederland merkte ik helemaal niks van alle buzz rondom het wel en we van de familie Crawley/Grantham en hun personeel. Aangezien ik nogal een Anglofiel ben en stiekem dol ben op kostuumdrama’s, besloot ik me eens te verdiepen en kennis te maken met de Engelse aristocratie.

Over Downton Abbey

Earl Grantham, de graaf van Downton Abbey (gespeeld door de magnifieke Hugh Bonneville) en zijn familie krijgen te maken met het zinken van de Titanic en het uitbreken van de 1e Wereldoorlog. De wereld om hen heen veranderd drastisch en dat moeten zij en hun delegatie aan personeel ook. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Dat dit alles zich afspeelt op het mooie Engelse platteland is een regelrechte bonus.

De magie van Downton Abbey

Typisch Yorkshire

Downton Abbey speelt zich af in het dorpje Downton in het Engelse Yorkshire ten tijde van de vroege 20e eeuw. Yorkshire is een traditioneel graafschap in het noorden van Engeland met een rijke Romeinse en Keltische geschiedenis. De regio staat bekend om zijn vele parken, mooie kustlijn en glooiend heuvels en draagt de naam ‘the Garden of England’. Om het nog eens mooier te maken is het land bezaait met historische kastelen en landgoederen waaronder het fictieve Downton Abbey. Grappig genoeg staat het originele exemplaar, Highclere Castle, in een heel ander graafschap van Engeland namelijk Hampshire in het uiterste zuiden.

Een visuele reis door Engeland

Zoals vaak het geval met films en tv-series komen de locaties uit de uitzending niet altijd overeen met de realiteit. Zoals gezegd speelt het verhaal zich dus af op de estate Downtown Abbey dat in de serie gelegen is in het noordelijke Yorkshire, maar in real life dus in het zuidelijke Hampshire. De scenes die zich in de buitenlucht afspelen zijn grotendeels opgenomen in het dorpje Bampton in Oxfordshire, maar ook in heel veel dorpjes die wél in Yorkshire liggen zoals Easingwold, Middlesbrough en Ripon. De Crawley’s reizen veel en ook Londen en Schotland komen in de serie aan bod. Downton Abbey neemt je mee op een visuele reis door Engeland.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik vind Downton Abbey echt fantastisch, het is een van m’n favoriete series :) Zou zo graag de set eens bezoeken!
    Sylvia onlangs geplaatst…Verjaardag, wraps & werkMy Profile

  2. Heerlijk he :) Ik ben dol op Engeland. En Maggie Smith is als altijd briljant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close