Chefchahouen: Blauw, blauwer, blauwst in Marokko Inspiratie

Wie iets heeft met de kleur blauw zal zich in het Marokkaanse Chefchaouen helemaal thuis voelen. Toen ik afgelopen week de nieuwsbrief van de Lonely Planet in mijn mailbox tegenkwam, kon ik dan ook niet anders dan nieuwsgierig zijn naar deze stad in het noordelijke Rif Gebergte van Marokko. Bij het openen van de link zag ik het al: Chefchaouen is blauw, blauwer blauwst!

De blauwe stad

Chefchaouen is gebouwd in de Moorse stijl, door een zekere Moulay Ali Ben Moussa Ben Rached El Alami – seriously hoeveel namen kan een mens hebben! – als fort voor verbannen Spanjaarden. Naast Spanjaarden bleek de nederzetting ook steeds meer Joden te trekken, en liggen de roots van deze religieuze stad bij de het geloof van hen dat de kleur de bewoners zou herinneren aan de kracht van God. Vandaar de blauwe kleur van de gebouwen. Tegenwoordig is Chefchaouen een multiculti stad met een mix van Berbers, Joden, Moslims, Christen en Mooren.

Built on top

Als je Chefchaouen wilt bezoeken moeten je kuiten en knieën wel tegen een stootje kunnen. Vanwege de ligging in het Rif Gebergte is een simpele stadswandeling hier toch een aardige uitdaging. Mooie uitzichten levert het dan wel weer op en trektochten door de omgeving schijnen er dan ook in overvloed te zijn. Door haar locatie op de berg, schijnt het licht in de stad in combinatie met de blauwe muren een magische vertoning te zijn, een heus fotografen walhalla als je het mij vraagt!

1001 nacht

De stad is niet erg groot dus verwacht er geen cosmopolitische taferelen. Wie Chefchaouen bezoekt schijnt dat naast de bijzondere blauwe gebouwen vooral te doen vanwege de Medina, de lokale markt vol met handgemaakte producten van streeknijverheid. Ook de waterval nabij de Medina schijnt de moeite waard te zijn, net als de vele restaurantjes waar specerijen en geitenkaas de boventoon voeren. Voor een stukje geschiedenis bezoek je ook de ruïnes van de oude moskee.

Ik zie mijzelf ooit wel eens een tripje naar dit bergstadje maken, wat jij?

Happy Travels, xoxo

bron omslagfoto

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Afgelopen jaar heb ik een maand door Marokko gereisd en het was geweldig! Het noorden hebben we echter niet gehad, maar ik kan het hele land echt van harte aanbevelen. Ik vond Fez echt prachtig. Op de één of andere manier zijn er behoorlijk wat toeristen, maar dat heb je nauwelijks in de gaten. Het is zo authentiek!
  Maar als ik de volgende keer naar Marokko ga… dan zeker het noorden!
  Groetjes,
  Esther.
  Esther onlangs geplaatst…Korčula: in de voetsporen van Marco PoloMy Profile

 2. Ja, hier ben ik geweest! Het is er echt prachtig, zeker om te fotograferen. De medina is ook erg leuk. Verder geen plekje waar je dagen kunt blijven, maar zeker waard om heen te gaan.
  Annika onlangs geplaatst…Slow TravelMy Profile

 3. Wat onwijs mooi en tof! Nu wil ik ook! :))
  Mandy onlangs geplaatst…Shopping: Met de handMy Profile

 4. Ahh, ik ben zo verliefd op Chefchaouen! Ik ben er afgelopen zomer geweest, keek m’n ogen uit. Het centrum is overigens makkelijk te wandelen hoor, weinig hoogteverschillen. Je kunt in de omgeving overigens prachtig wandelen, er schijnt in de buurt een hele mooie waterval te zitten. Ik vond 1 dag veel te kort!
  Liselore | GRAB YOUR BAGS onlangs geplaatst…7 fijne filmtips voor dit najaarMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close