Briancon Inspiratie

Hoewel het hartje zomer is op moment van schrijven is het niet verkeerd om je alvast eens voor te bereiden voor het aankomende wintersportseizoen. De reisorganisaties van wintersportvakanties zijn al druk bezig met het samenstellen van de wintersportreizen van 2013-2014, dus waarom zouden wij dat nog niet doen? In dit artikel beschrijft Wintertrex 3 verrassend leuke skidorpen in Frankrijk.

1. Briancon
Briancon is één van de hoogst geleden steden van Europa en is een unieke vestingstad in de bergen. Vanwege de doorgang door het dal werd deze plek al door de Romeinen strategisch gebruikt en het centrum van de stad is in de 17e eeuw aangelegd en heeft eeuwen lang als fort gediend in verschillende conflicten. Sinds de vrede van Utrecht in 1713 is er geen oorlog meer in het gebied. De laatste tientallen jaren hebben toeristen de stad ontdekt waardoor er zowel ’s zomers al ’s winters veel toeristen in de stad zijn. Vanuit de rand van de stad vertrekt een grote gondel die je in een paar minuten naar het skigebied Serre Chevalier brengt. In het gebied ligt ruim 250 km piste, genoeg om je een week te vermaken. Mocht je het boarden of skiën een dag zat zijn is het ook heel erg leuk om wat cultuur te snuiven in het centrum van de oude stad.

Briancon

Briancon

 2. Chamrousse
Als je op zoek bent naar een goedkope, maar sneeuwzekere skivakantie dan is Chamrousse echt iets voor jou! Dit kleine dorp ligt verscholen in de Franse Alpen en is voor velen onbekend. Dat betekent dat de hotels in Chamrousse relatief goedkoop te boeken zijn, kijk bijvoorbeeld even op Wintertrex.nl voor scherpe aanbiedingen. In het gebied vind je 92 km piste en biedt het voor ieder wat wils, zowel gevorderde als beginnende wintersporters komen hier aan hun trekken.
Wintertrex Chamrousse3. Ax-les thermes
Het is een paar uur langer rijden en wat moeilijker met het vliegtuig en openbaar vervoer te bereiken, maar in de zuid franse Pyreneeën zijn ook een aantal schitterende skigebieden. Het feit deze gebieden moeilijker te bereiken zijn zorgt er voor dat je gegarandeerd weinig Nederlanders tegenkomt. Het skigebied, dat simpelweg Ax heet, bestaat uit 75 kilometer piste en voor de avonturiers zijn er daarnaast uitgebreide mogelijkheden om off-piste te skiën en boarden.

Ax

Ax

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close