2015 | Ik stel voor het eerst doelen Inspiratie

Happy New Year travelers! Hopelijk is het nieuwe jaar bij jullie ook begonnen met lieve mensen om je heen en wellicht een paar nieuwe goede voornemens in gedachten. Normaal gesproken heb ik hier een broertje dood aan en sla ik die voornemens over. Waarom zou je daar op 1 januari mee beginnen als het ook op bijvoorbeeld 16 mei kan? Dit jaar denk ik daar echter anders over. Een nieuwe start, een nieuwe blik. Nu ik samen met vriendlief een fantastisch huisje in Den Haag bewoon en we samen verantwoordelijk voor alles in het leven zijn, vond ik het ook tijd worden om vooruit te kijke naar hoe ik zou willen dat mijn leven er uit gaat zien. Ben je er klaar voor? Here we go!

#1 Iedere maand een nieuwe plek ontdekken

Het gelukkigst wordt ik van nieuwe fijne plekken in de wereld ontdekken die bij mij passen. Een leuke winkel, restaurant een stad, een land of een mooi stukje natuur. In 2015 wil ik dus graag meer ontdekken en mijn horizon verbreden. Elke maand zal ik terugblikken en deze fijne plekken met jullie delen.

explore

#2 Vaker nee zeggen

Ik ben dus zo iemand die overal bij wilt zijn, die het anderen graag naar de zin maakt en niks zou willen missen. Hartstikke leuk en gezellig allemaal, maar het gevolg is dat ik mijzelf vaak compleet voorbij ren en op zondag niet meer weet wat ik op maandag heb gedaan. Vaker nee zeggen en meer rust inplannen om tijd voor mijzelf te nemen zonder dat het een ‘moetje’ is.

#3 Mijn culinaire horizon verbreden

Ik ben was nogal een noob als het op eten aan komt. Als kind en puber kon je mij echt een hoop dingen beter niet voorschotelen, maar sinds ik al dik 5 jaar samen ben met Tristan (die chefkok is) is daar veel verandering in gekomen. Alles proeven deed ik al, maar veel lustte ik simpelweg niet. Van zaken als kaas, vis en asperges moest ik vroeger niks weten, maar inmiddels ben ik dol op sommige varianten. Ook het tv-programma MasterChef Australia heeft mijn interesse in lekker en mooi eten versterkt en dit hoop ik de komende tijd allen maar meer te laten groeien. Voor Kerst kreeg ik een kookboek van Matt Preston, een van de juryleden. Een mooi handvat om mee te beginnen!

Kookboek Matt Preston, MasterChef Australia - It's Travel O'Clock

#4 Gezondere lifestyle aannemen

Old habits die hard zeggen ze wel eens en men wat is die zin waar! Al meerdere keren probeerde ik mijn eetstijl gezonder te maken en regelmatig te gaan hardlopen. Dat eerste is zo net het probleem nog niet, maar die laatste, wat een verschrikking! Hoe stoer het ook klinkt op te kunnen zeggen dat je een marathon hebt gerend, ik kan en wil het gewoon niet. Hardlopen en ik zijn geen goede combinatie en dus wil ik in 2015 een sport vinden die wel bij mij past. Met een kakelvers abonnement op de lokale sportschool moet dat vast lukken.

#5 Dromen najagen

In dit geval zijn dat een aantal concrete dromen waar ik in 2015 mee aan de slag wil gaan. Dromen die ik al een tijdje heb, maar nog weinig mee heb gedaan:

 • Een stedentrip maken naar Edinburgh, Rome en/of Lissabon
 • Verder schrijven aan mijn eigen roman waarin reizen en spanning samen komen
 • Op ‘vakantie’ gaan

TAKE A VACATION

Drie korte maar krachtige dromen, al vereist de laatste wellicht wat toelichting. Voor mij zit er namelijk een verschil tussen reizen en vakantie. Waar het eerste met name erg actief is en er vooral van plek naar plek getrokken wordt, is vakantie wat mij betreft om wat langer op 1 plaats te blijven en hier wat meer de tijd voor nemen. De afgelopen jaren maakte ik vooral reizen en daarbij zag en deed ik hele gave dingen. Dit jaar vinden zowel vriendlief als ik het echter tijd voor een echte vakantie. Nee, geen 13 in een dozijn, twee weken all inclusive op-het-strand-bakken-vakantie voor €399, maar een bijzondere en ontspannen vakantie met maximaal 2 verschillende accommodaties, maar waarbij ik wel graag op zoek wil blijven gaan naar leuke plekjes. Afgewisseld met bakken op het strand, dat dan weer wel.

Happy Travels, xoxo

Bron foto 1, 3


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Mooie doelen voor het nieuwe jaar! Ik moest er dit jaar ook aan geloven voor mezelf. Vooral die gezonder eten was dringend noodzakelijk, maar ik wil ook dit jaar meer reizen! Nog een gelukkig nieuwjaar!
  Simone onlangs geplaatst…Happy New Year!My Profile

 2. Helemaal niets mis mee je doelen op papier te zetten. Ik heb zelf echt een hekel aan koken maar vind masterchef australia ook zo’n leuk programma. Dat kookboek moet vast ook wel gezellig zijn. Veel succes met je 2015 doelen en ben benieuwd naar al je nieuwe plekjes.
  Tikva onlangs geplaatst…Top 10 reisfoto’s 2014My Profile

 3. Mooie doelen, Daphne! Een prachtig jaar gewenst voor jou. Hopelijk zien we elkaar snel weer eens!
  Rosanne onlangs geplaatst…Samed’histoire: leef je droom in 2015My Profile

 4. Wat een mooie doelen lieverd! Zullen we elkaar bij #4 gaan helpen? Motivatie appjes sturen en receptjes delen? Ik ben retetrots op je dat je zulke mooie en concrete doelen hebt gesteld!
  Mandy onlangs geplaatst…2014: de reislijstMy Profile

 5. Goed idee om een sport te zoeken die je leuk vindt. Ik heb het afgelopen jaar zwemmen (her)ontdekt en ik mis het echt nu ik 4 dgn per week in Den Haag werk voor een klant. Ik zoek nu dus iets om te doen waar ik nog zin in heb als ik op 7 uur ‘s avonds thuis kom… hm ;-)
  Esther onlangs geplaatst…The hidden gems of IstanbulMy Profile

 6. Helemaal mee eens! Alle 5 hele goede doelen voor het komende jaar. Ik ga mee doen ;-)
  Joost onlangs geplaatst…Oud en nieuw in BerlijnMy Profile

 7. Een beetje laat, maar ik reageer toch nog even ;-)

  Mooie doelen voor 2015 Daphne! Ik kan je Edinburgh onwijs aanbevelen, Lissabon wil ik zelf nog graag ontdekken. En op ‘vakantie’ gaan, dat moet ik ook eens gaan doen. Onze week Normandië in september was zo onwijs volgepland dat het eigenlijk wel teveel van het goede was. Volgende keer echt wat meer relaxen op een bestemming dus!
  Marcella onlangs geplaatst…Pluk het geluk!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close