Zes keer doen in Schotland! Destinations / It's Summer O'Clock

Een aantal dagen geleden vertelde Anouk nog over haar to favorieten in New York, vandaag neemt Bianca ons mee naar het prachtige Schotland en schrijft ze over wat ze je aanraad om te doen in Schotland. What a beauty!

Door Bianca Kramer

1. Bekijk het uitzicht over Edinburgh vanaf de Calton Hill.

De grootste, bekendste en mooiste stad van Schotland is Edinburgh. Glasgow is de tweede grote stad en ondanks dat het vroeger een grijze industriestad was, schijnt ook Glasgow een leuke stad geworden te zijn. Edinburgh ligt aan een baai en is aan een heuvel gebouwd. Vanaf de heuvel, de Calton Hill heb je een heel mooi overzicht! Je ziet de zee, je ziet een deel haven, industrie, het zakelijke gedeelte, de gezellige stad met winkeltjes & pubs en je ziet de groene heuvels. Op de heuvel kun je met mooi meer liggen in het gras of binnen een kop koffie drinken.

View over Edingburgh

2. Wandelen op Isle of Skye

Op dit schiereiland vindt je de meest indrukwekkende rotsen, bergen, watervallen & meren. Het regent hier vaak dus regenkleding is een must maar wat zorgt dat voor mooie dreigende beelden! The Fairy Tails zijn, zoals de naam al zegt, echt een sprookje!

Isle of Skye, Schotland

3. Zwemmen in Loch Lomond

Natuurlijk ga je in Schotland ook even op bezoek bij Nessie maar het Loch van Nessie (Loch Ness!) wordt nooit warmer dan zeven graden. Ook het is heel diep en ook wel een beetje een eng meer. Loch Lomond daarentegen is een prachtig groot meer met helder (niet te koud) water, mooie strandjes en omgeven door groen en bergen. Net alsof je op een tropisch eiland zit!

2

4. Zeevruchten rapen en eten

De zee rondom Schotland zit vol vis, schaal en schelpdieren. In elk restaurant staat er wel een gerecht met zeevruchten op het menu (hallo lekkere pasta met garnalen & mosselen). Nog beter en goedkoper; zelf je eten rapen! Ga op zoek naar een plek waar de zee rustig afloopt met veel zeewier en stenen. Binnen no-time heb je een hele bak vol oesters, schelpen, mosselen en slakjes. Even koken in witte wijn en je hebt een prima Schots avondmaal.

Seafood in Scotland

5. Zonsondergang bekijken op het strand bij Oban

Een van de mooiste plekken van Schotland is zeker wel Oban, een stadje aan de westkust. Oban is op een heuvel gebouwd met echt hele schattige huisjes en ook nog eens een ambachtelijke haven. Ook is er een mooi strand met superzacht zand maar ijskoud water! Want de zee in Schotland is koud. Voor Oban liggen verschillende bewoonde en onbewoonde eilanden en omdat het aan de westkust is zie je de prachtige zonsondergang tot het eind. Mooi!

Oban, Schotland

6. Whiskey proeven en een distilleerderij bezoeken

In het whiskey-land bij uitstek is het natuurlijk leuk om te leren hoe het drankje nou eigenlijk gemaakt wordt! Door het hele land vind je distilleerderijen, bij sommige kun je gratis een kijkje nemen, bij andere voor een paar pond. Je krijgt een rondleiding met uitleg en vaak kun je ook een glaasje proeven. Ook leuk voor de niet liefhebbers van whiskey.

Whiskey proeverij, Schotland

Meer weten over reizen door Schotland? Check het blog van Bianca voor mooie foto’s, lekkere recepten en interessante reisverhalen.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wauw, mooie foto’s! Leuke tips ook :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close