Wanderlust: along the Great Ocean Road Destinations

Grote kans dat je al eens van deze indrukwekkende weg gehoord hebt, The Great Ocean Road. Bij een reis naar Australië is het bijna een schande als je hier niet komt, want met o.a. haar Twelve Apostles, is de GOR een geweldig fenomeen. Alsof het gister was, weet ik me nog te herinneren hoe ik me voelde tijdens mijn trip langs de GOR. ‘s Ochtends voor dag en dauw opstaan om de zon op te zien komen aan de kust, dat blijft toch 1 van de meest geweldige gezichten die er zijn!

Great Ocean Road
beach
Onderweg kom je langs allerlei kleine knusse dorpjes zoals Port Campbell, Apollo Bay en Torquay waar je prima kunt overnachten met op de achtergrond het geluid van rollende golven. Idyllisch, right!

Koala
Aan de Otway Coast, het meest zuidelijke puntje van de staat Victoria waaraan de GOR ligt, kun je deze cuties vinden. Hoog in de bomen en kauwend op een stuk eucalyptus. Wel goed zoeken want deze diertjes komen niet dichtbij!

Mount Defiance LookOut
Hoewel je het aan deze foto misschien niet ziet, is de oostkant van de GOR (richting Melbourne) een ideale surfspot. Zo is het dorpje Toquay de HQ van o.a. de merken Rip Curl en Quicksilver. Hier kun je ook je nieuwe surfgear kopen in de Outlet.

Gorge
Ik droom nog even verder over deze heerlijke weg! Hands up als je zelf al eens op The Great Ocean Road bent geweest!

Great Ocean Road Entrance

MorningView
Na een tour door National Park, The Grampians, kom je aan bij The GOR. Een weg van 245 km langs de kust, grof gezegd tussen Adelaide en Melbourne, bommetje vol met natuurlijke schoonheden met rotsformaties en regenwoud.

London Bridge

Great Ocean Road

Great Ocean Road
Bij het zien van deze foto’s hoef ik je vast niet te vertellen dat ik erg onder de indruk was! Omdat de GOR enorm bekend en populair is onder reizigers, was ik bang dat het te toeristisch zou zijn en dus gauw de lol eraf. Gelukkig had ik Sean bij me, een super gids van het bedrijf waar ik stage liep, die alle verlaten plekjes wist te laten zien.

bench

Happy Travels! xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Hands up ;)

 2. Echt WOW, ik wil ook!! Mooie foto’s!

 3. OMG ik kan wel huilen als ik dit zie <33

 4. watzijzegtcom Says: juli 18, 2013 at 10:09 am

  Hands up!

 5. Hoi Daphne!
  Wat een ontzettend leuke blog, nog een travel junkie hier haha! Ik zou graag iets willen vragen.. Ik kan vanaf Juli 2015 op exchange voor mijn studie! Ik wil het allerliefst naar Australië… maar ik zit nog heel erg te twijfelen tussen Sydney en Melbourne. De eerste lijkt me qua stad leuker, maar ik heb het gevoel dat je vanaf Melbourne makkelijker rond kan reizen… Heb je nog tips/informatie? :D
  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close