The thing about traveling Destinations

Hoe waar zijn deze woorden: “Wherever you go, go with all your heart”! Want wat is er nou ‘echter’ dan op reis zijn en alles voelen. Voelen wat een bestemming te bieden heeft, voelen hoe de mensen leven, voelen welke impact de wilde natuur heeft en voelen hoe het is om op een andere plek dan thuis te zijn. Dat is reizen.

ThingaboutTravel - Quote

Zelf ben ik al jaren bevangen van het reisvirus en ik doe niets liever dan om de zoveel weken er weer op uit te trekken om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Ik ben zo’n reiziger die er van houd om elke keer een paar weken weg te gaan en dan weer terug naar de roots te keren om al de opgedane indrukken te verwerken. Uiteraard ben ik een paar dagen later alweer op zoek naar nieuwe hippe bestemmingen.
ThingaboutTravel - CultureCultuur
Het leukste aan reizen vind ik nog altijd het ontmoeten van mensen van verschillende culturen en achtergronden. Geen land is het zelfde en waar je ook komt, er valt altijd wel iets van de mensen te leren. Bovenstaande foto is genomen in Peru, tijdens een traditionele ‘Pacha Mama’ offer ceremonie. Peruanen geloven in Moeder Natuur en putten hier kracht uit, hier komt hun respect voor de natuur vandaan.

ThingaboutTravel - ArchitectureArchitectuur
Tot een paar jaar geleden had ik helemaal niks met architectuur. Ik vond het maar saai en weinig toevoegen. Tot dat ik eens een keer begon op te letten en in de gaten had dat elke plek een beetje zijn eigen stijl heeft. Den Haag is anders dan Groningen en Parijs en Tokyo zijn ook al niet met elkaar te vergelijken. Kortom, architectuur is het gezicht van een stad. Door om je heen en vooral door naar boven te kijken, zie je zoveel details die uniek zijn voor een bestemming of een cultuur. Wat dacht je van bovenstaande foto? Een close-up van een Hindu tempel in Little India (Singapore).

ThingaboutTravel - RoadsOnderweg
Ondanks dat ik een mega vliegtuig fan ben, bestaat er haast geen beter reismiddel dan de auto. Je stapt in, geeft gas en rijd weg. Op weg naar daar waar jij heen wilt, op weg naar de bekende maar vooral naar de onbekende plekken. De auto brengt je niet alleen van A naar B, maar geeft je vooral ook de mogelijkheid om afgelegen plekjes te ontdekken, om een verstopte afslag te nemen en te kijken wat er achter zit. Een auto brengt je langs helder blauwe meren zoals dit meer in Nieuw Zeeland, geeft je de mogelijkheid om die ideale playlist met vakantiemuziek op volle kracht af te spelen, kan dienen als schuilplaats wanneer er ineens een onverwachte regenbui losbarst, maar boven al geeft het je de mogelijkheid om alles te zien onderweg en niet alleen je bestemming.

ThingaboutTravel - HomeHet mooie aan reizen, is dat je voelt. Voelt hoe de wereld elders is en het waarderen en koesteren wanneer je weer thuis bent. Dus wat is nou ‘The thing about traveling’? Voor mij is dat mezelf open stellen voor alles wat anders is, en mezelf hier aan te goed doen.

The thing about traveling is: “Wherever you go, go with all your heart”.

Happy Travels, xoxo Marlow


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Mooi artikel, prachtig dat meer langs de weg in Nieuw Zeeland. Ik denk dat je daar óveral wel wilt stil staan om mooie plekjes te ontdekken!

  2. Kan het alleen maar met je eens zijn. Tijdens het reizen wil ik zoveel mogelijk in me opnemen; geuren, kleuren, smaken. Al mijn zintuigen gebruiken en alles in me opzuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close