Rondreis Amerika | de 10 mooiste foto’s Destinations

Reizen naar Amerika staat gelijk aan groot, groter, grootst en dus ook mijn fotoarchief van deze reis. Gewapend met 2 iPhones en 2 spiegelreflex camera’s begonnen Tris en ik aan onze reis die van oost naar west liep. Een selfie hier, een panoramafoto daar en tussendoor nog even flink spelen met onze objectieven. Je snapt het al, het kon niet anders dan dat er een flinke stapel aan foto’s mee naar huis kwam. Om jullie een idee te geven van al het moois wat wij zagen, de 10 mooiste foto’s van onze rondreis door Amerika.

#10 New York | Central Station

New York Central Station - via It's Travel O'Clock

Central Station is een fenomeen in New York en dat terwijl er vanaf dit iconische station alleen maar regionale treinen vertrekken. Bij het zien van de grandeur van deze stationshal zou je verwachten dat hier flitsende stoomtreinen à la the Polar Express op de perrons zouden staan, maar niets is minder waar. Nee de trekpleisters van deze hotspot zijn de gouden klok – bonuspunten als je ‘m spot op de foto, de plafondschildering van de Melkweg die eigenlijk achterstevoren is geschilderd en het enorme winkelaanbod. Bovenal in Central Station een verzamelplaats van forenzen en toeristen.

#9 Yosemite | vallei

Yosemite National Park - via It's Travel O'Clock

Californië had afgelopen zomer last van een enorme droogte. Boven de snelwegen hingen borden die de bewoners opriepen om zo zuinig mogelijk met water om te gaan en onze gastvrouw bij het B&B waar we overnachtten verzocht ons om kort te douchen. De droogte was zo erg dat Yosemite National Park gedeeltelijk in lichterlaaie stond. Nabij de Halfdome was er door onweer brand uitgebroken waardoor de hele vallei dagenlang gehuld was in een witte rook. Op deze foto vanaf Nevada Falls is goed te zien hoe de rook in de vallei hangt.

#8 Philadelphia | City Hall

Philadelphia City Hall - via It's Travel O'Clock

De City Hall in Philadelphia is een bijzonder gebouw. Pilaren, gebogen ramen, een prachtige klok en een enorm standbeeld op het dak. Zo enorm zelfs dat het standbeeld van William Penn – de stichter van de stad – bijna net zo groot is als de toren van het stadhuis zelf. Met bijna 700 kamers is dit ook het grootste stadhuis van Amerika. Overal waar je loopt in Philadelphia heb je uitzicht op dit enorme gebouw. Wanneer je hier rondloopt waan je jezelf als Nicolas Cage in National Treasure.

#7 Washington D.C. | Supreme Court

Supreme Court Washington D.C. - It's Travel O'Clock

Het machtige Supreme Court in Washington D.C. is het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten en die uitstraling heeft het gebouw ook. Het Supreme Court is voltrokken uit zandsteen volgens de Griekse bouwstijl die zich kenmerkt door het gebruik van pilaren. Overigens is het Supreme Court niet het enige gebouw in Washington dat er zo uit ziet. Nee, vrijwel alle belangrijke gebouwen in de stad waaronder The National Archives waar The Declaration of Independence wordt bewaard, zijn in deze stijl gebouwd.

#6 Napa Valley | California

Napa Valley - It's Travel O'Clock

Natuurlijk moest ook Napa Valley voor komen in dit lijstje met mijn mooiste foto’s van Amerika, want hoe kan een plek waar ik zo gelukkig van werd nou ontbreken! Bij het zien van deze foto waan ik mij weer even tussen de wijnranken en voel ik die hete zon weer op mijn gezicht branden. Afgelopen weekend ging de laatste fles wijn die wij bij lokaal wijnbedrijf Nichelini gekocht hebben op. Eeuwig zonde, maar wel fijne herinneringen!

#5 Portland | Willamette River front

Portland, Oregon - via It's Travel O'ClockPortland ligt in de staat Oregon dat ik een jaar lang mijn thuis mocht noemen. Zes jaar geleden woonde ik er en zag ik veel van deze mooie groene staat. Mijn gastgezin was alleen alles behalve een fan van de stad, waardoor een uitgebreid bezoek er nooit van was gekomen. Afgelopen zomer wandelde ik dan eindelijk langs de promenade van de Willamette River en schoot er deze zomerse foto.

#4 Redwoods | California

Redwoods California - via It's Travel O'Clock

De Redwoods in Californië heeft de hoogste bomen ter wereld. Zo hoog dat deze niet eens helemaal fatsoenlijk op de foto passen. Het zonlicht dat door deze indrukwekkende groep bomen schijnt was waanzinnig. Het hout dat onder je voeten knispert als je er langs loopt en de enorme stilte waardoor je een speld zou kunnen horen vallen. Wat een prachtplek!

#3 – Multnomah Falls | Oregon

Multnomah Falls, Oregon - It's Travel O'Clock

Een bezoek aan Multnomah Falls voelde als een thuiswedstrijd. Keer op keer reed ik hier langs als ik met mijn gastgezin op bezoek ging bij de rest van de familie. Zo vaak dat het bijna gewoon werd. Maar hoe gaaf is het dat je deze watervallen gewoon in je achtertuin kunt hebben liggen! Toen ik deze foto op Instagram plaatste en aan mijn familie thuis liet zien waren de ‘oeh’s en ‘ah’s niet van de lucht. Multnomah Falls wat ben je prachtig!

#2 – New York City

Manhattan Bridge, New York - via It's Travel O'Clock

New York, New York. Frank Sinatra zong er zo’n heerlijke meezinger over, maar ook foto’s van deze metropool doen het goed en straat scenes als deze zijn een bekend fenomeen, ook als je er niet geweest bent. De klinkers op straat, de grote auto op de weg, even een selfie met je vriendinnen en op de achtergrond de Manhattan Bridge. Als je goed kijkt zie je aan het einde van Washington Street in Brooklyn ook het Empire State Building onder de brug. I want to be a part of it …

#1 – Yosemite

Yosemite National Park, It's Travel O'Clock

De mooiste foto die ik afgelopen zomer tijdens de rondreis door Amerika schoot, was deze panorama van Glacier Point in Yosemite National Park. De groene bomen, de imposante rots van de Halfdome en de zwevende rook van de natuurbrand maken deze foto tot de topper van de reis. Heerlijk was het om door dit park te lopen en te rijden. Om foto’s te maken van al het moois, maar ook om af en toe die camera te laten voor wat ie is en te genieten.

Amerika is een land van contrasten, waar alles groot, groter, grootst is. Waar Oost en West compleet van elkaar verschillen en waar veel mensen nog altijd onwetend over zijn. Voordat ik als kersverse geslaagde tiener naar het land van onbegrensde mogelijkheden reisde, had ik nooit al deze pracht en praal verwacht. Amerika is zo ontzettend mooi en zo ontzettend divers, dat er zelf voor de grootste pessimist nog wat moois tussen zit. Ik weet nu al dat ook deze tweede reis niet mijn laatste reis naar Amerika zal zijn.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wauw de Redwoods zien er erg indrukwekkend uit zeg! En de Multnomah falls, prachtig!
  Rianne onlangs geplaatst…Wanderlust tagMy Profile

 2. Wauw! Vooral die panorama foto is prachtig!
  Karbonkel onlangs geplaatst…Praag in foto’sMy Profile

 3. Toffe site heb je! Ik hou van foto blogs!
  Joost onlangs geplaatst…Spreepark, het verlaten pretpark in BerlijnMy Profile

 4. Wat een prachtige foto’s zitten er tussen zeg! Vooral die van de Red Woods vind ik heel erg mooi!

 5. Wauw, wat een prachtige foto’s! M’n favoriet is toch wel de foto van de vallei :D

 6. Die van Washington vind ik echt gorgeous!

 7. Wat een ontzettend mooie foto’s. Wat is Amerika veelzijdig he :) Ik zou ook heel graag nog een keer een rondreis maken!

 8. Dat zijn inderdaad hele mooie foto’s, wow <3 En liefde voor de foto van Philly! Wat een prachtreis moet dit geweest zijn! X
  Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Cruising Scotland: Crail, St. Andrews & StonehavenMy Profile

 9. Grappig om te lezen dat de meningen over de foto’s zo verdeeld zijn :).
  Daphne Groeneveld onlangs geplaatst…A fine stay | Suite Novotel in Den HaagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close