Picture perfect: het kleurrijke Gambia Destinations

Toen ik voor het eerst over Gambia hoorde, ging er bij mij niet direct een belletje rinkelen. “Afrika toch?” Tot zo ver kwam ik wel, maar vroeg me niet om het op de kaart aan te wijzen. Inmiddels heb ik mij flink verdiept in dit kleine landje en zag ik dat het helemaal in Senegal ingesloten ligt, op het westelijkste puntje van het Afrikaanse continent. In februari maakte ik voor het eerst kennis met het land dat bekend staat als ‘The Smiling Coast of Africa’. Kijk mee voor een fotoverslag van het kleurrijke Gambia.

Tanji Fish Market Gambia - It's Travel O'Clock

Tanji Fish Market – een walhalla voor iedereen die van temperament, verse vis, kleurrijke kleding en het lokale leven houdt.

Makasutu Forest, Gambia - It's Travel O'Clock

Makasutu Cultural Forest Gambia

Makasutu Cultural Forest – nabij de stranden van Kololi, Brufut en Kotu ligt dit natuurpark. Hier kom je voor intense rust, eenheid met de natuur, genieten van flora en fauna, een luxe zwemervaring, lokale muzikanten en een kanotocht over de rivier langs de mangroves.

Gambiaanse klederdracht

Koken en shoppen met Ida Chaam – geheel in lokale klederdracht gehuld ga je met de flamboyante Ida naar de Tanji Fish Market om de lekkerste verse ingrediënten te kopen die je vervolgens bij haar thuis gaat verwerken tot een typisch Gambiaans gerecht.

Gambiaanse dame

Ida Chaam

Kunta Kinteh Island Gambia It's Travel O'Clock

Kunta Kinteh Island – Gambia was ten tijden van de slavernij één van de landen waar de meeste slaven vandaan werden gevoerd. Op dit eiland – voor de kust van het dorpje Albreda – werden de slaven 2 weken lang opgesloten in het fort om de zwakken van de sterken te onderscheiden, die vervolgens vertrokken op een boottocht van 6 maanden richting de Amerika’s.

Tot zo ver mijn foto verslagje, maar no worries ik zal de komende weken regelmatig aandacht aan Gambia besteden. Één ding zal ik vast verklappen: Gambia is zeker het moeite van het bezoeken waard!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wat leuk om te zien. Heftig die geschiedenis van het fort. En wat een vrolijke kleurtjes op die markt :-)
  Explorista onlangs geplaatst…Maart Madness: Fiets & The City AmsterdamMy Profile

 2. mooie kleuren en wat een mooie mensen!

 3. Wauw prachtige foto’s heb je gemaakt! Heftige geschiedenis… Ben benieuwd naar je andere blogs.
  Annika onlangs geplaatst…Valencia, de route langs mijn favoriete plekjesMy Profile

 4. Smikkel de smul! Deze Afrikafanaat wordt hier zooo blij van. Ik weet zeker dat ik ooit ook Gambia nog ga bezoeken. Afrikaanse landen zijn gewoon ge-wel-dig!

 5. wat vrolijk en leuk! En die kleding haha, staat toch heel anders op een blanke huid ;)
  kim onlangs geplaatst…Handige websites voor (vrijwel) gratis vrijwilligerswerkMy Profile

 6. Heel erg leuk! Elke keer als ik ‘even naar de zon’ wil, dan valt mijn oog weer op Gambia. Het is er helaas nog niet van gekomen!
  Lisette | Travellust.nl onlangs geplaatst…De stranden van Little CornMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close