Picture Perfect | Edinburgh, Schotland Destinations

Historie, mysterie en een flinke dosis charme. Dat zijn de woorden waar ik aan denk zodra Edinburgh genoemd werd. Drie woorden die voor mij een flink gewicht in de schaal leggen als het gaat om bestemmingen. Niet heel vreemd dus dat de Schotse stad lijstjes als The GREAT Britian Travel Bucket List en Bucketlist bestemmingen in Europa sierde. Tot een bezoek kwam het echter steeds maar niet. Tot vorig jaar. Onze huwelijksreis planden wij naar Schotland met Edinburgh als een van de belangrijkste highlights.

In de kerstvakantie vertrokken wij met onze auto op de boot naar Schotland voor een heerlijke roadtrip van 2 weken. Een reis die we aftrapten in Edinburgh en waar een rustige kerst op onze planning stond. Al dwalend verkenden we de straten, dronken we een pint, verorberden we fish & chips en genoten van de charme van Edinburgh.

Edinburgh
The Scotman, Edinburgh
Balmoral, Edinburgh
Calton Hill, Edinburgh

Kerst brachten wij afgelopen jaar dus door in Schotland, zonder familiaire verplichtingen, de stress van het kadootjes shoppen en eindeloze kerstdiners. Lekker rustig dachten we en we keken al helemaal uit naar een relaxte kerst met zijn tweetjes in Edinburgh. Hoewel de stilte en verlatenheid zeker zijn charme had, misten we toch het gedruis en de gezelligheid die je hier hoogstwaarschijnlijk normaal wel hebt. In Schotland is Kerst net zo heilig als in Engeland en dus was de stad zo goed als verlaten en waren de inwoners allemaal het land in getrokken om bij familie langs te gaan. Dat betekende dat het erg rustig was, maar helaas ook dat er heel veel gesloten was.

The Scotsman

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close